David Duchovny, primul interviu pentru România “Mi-am imaginat că nimeni nu va dori să cânte piesele mele!”

David Duchovny, primul interviu pentru România  Mi-am imaginat că nimeni nu va dori să cânte piesele mele!
David Duchovny, primul interviu pentru România “Mi-am imaginat că nimeni nu va dori să cânte piesele mele!”
Autor: Dana Popa
Data publicarii: 08 Ianuarie 2019
Data actualizare: 08 Ianuarie 2019
David Duchovny a oferit primul său interviu exclusiv pentru România, pentru Protv.ro! Vedeta urmează să vină pentru prima dată în București, unde pe 10 februarie va concerta la Sala Palatului. 

Starul “Dosarelor X” este nerăbdător să-și întâlnească fanii și să ajungă în România. Cum se descrie agentul Fox Mulder și ce noutăți pregătește, detalii în interviul pe care l-a oferit pentru Protv.ro.

David, concertezi pe 10 februarie la București! Vii pentru prima oară în România. Cum crezi că vei fi primit de fanii români și ce așteptări ai vis-à-vis de țara noastră?

Nu am ajuns niciodată în România. Abia aștept să îi întâlnesc pe români și pe fanii mei de aici. Va fi un moment special pentru mine în România. De fiecare dată când ajung într-o țară pe care nu am mai vizitat-o, trăiesc o experiență umitoare. Și nu doar eu, ci noi toți (n.r toată trupa și echipa sa). Nu am vreo așteptare anume. Sincer! Din fericire, muzica este un limbaj universal, deci noi toți vom vorbi muzică în seara de 10 februarie.

Cât te costă să-l întâlnești față în față pe David Duchovny. Actorul din “Dosarele X” vine la București

Cum a început povestea ta cu muzica? Când ai descoperit că îți place să cânți?

Am început să cânt la chitară acum aproape 8 ani și mai întâi a fost ca un hobby, ca să îmi treacă timpul. Ca actor, petreci mult timp în rulotă, singur, așteptând între scene. M-am gândit că va fi productiv și interesant pentru mine să mă distrez puțin cântând la chitară în acerste pauze. Asta a fost ideea de început. Mai apoi, una a dus către alta și am progresat până la un punct în care am ajuns să îmi doresc să scriu cântece. Iar asta m-a dus către punctul în care am dorit să înregistrez melodii.

Nu am avut un plan bine definit, în niciun moment. Am descoperit că îmi plăcea să cânt doar în momentul în care am început să scriu melodii… Mi-am imaginat că nimeni nu va dori să cânte piesele mele, așa că am zis că trebuie să mi le cânt singur! Și uite așa am descoperit că îmi place să cânt, nu a fost ceva ce făcusem pe vremea când eram copil și nici ceva la care m-am gândit vreodată că am să fac. Este o plăcere descoperită mai târziu în viața mea.

Tu compui piesele? Sunt inspirate din viața ta, din ceea ce trăiești?

Îmi compun melodiile. Toate sunt inspirate din câte o experiență de-ale mele sau dintr-o situație pe care mi-o imaginez. Pentru mine, multe dintre cântece sunt precum personajele: tu îți imaginezi un personaj și scrii versurile cântecului pentru vocea personajului pe care urmează să îl joci, având un anumit ritm sau o anumită linie melodică; si te inspiră până la punctul la care personajul preia cu totul scriitura versurilor acelui cântec. Chiar și acum mă gândesc la câte un personaj în cazul fiecărei melodii și se prea poate să existe teme recurente care provin din experiențele mele personale, din perspectiva mea asupra lumii.

Care este melodia ta de suflet din cele cântate până acum?

Urăsc să aleg o singură piesă. E ca atunci când sunt întrebat care este personajul meu preferat sau chestii similare. E genul acela de situații în care nu vrei să fii pus în viață, nu crezi? Chiar nu mai e loc să mai nominalizez încă o piesă? Dar, aș spune ‘Stranger in the Sacred Heart’ și nu fac asta neapărat pentru că îmi place cel mai mult cum sună, ci pentru că îmi place cel mai mult ce transmite această piesă.

Cum se împacă muzica cu actoria? În ce producții te mai pot vedea fanii agentului Fox Mulder? Ce proiecte speciale pregătești în acest sens?

În acest moment lucrez la numeroase proiecte atât în cinematografie, cât și pentru televiziune, dar nu pot să devoalez nimic până nu se apropie momentul lansărilor.

Ai scris deja două cărți și, din câte am înțeles, a treia este pe drum! De unde îți iei inspirația, ce va conține a treia carte și cum reușești să faci atât de multe lucruri? Ce anume te ține astfel conectat?

Am scris 3 cărți. Încă odată: cărțile sunt precum melodiile. O idee se naște în mintea mea sau cumva ori primesc inspirația de undeva.

Holy Cow’ a fost un gând ciudat că sunt o vacă ce încearcă să ajungă în India ca să scape de a fi mâncată iar totul a venit din această idee.

 ‘Bucky Fucking Dent’ s-a născut dintr-un număr de diferiți factori de influență, să zic…. Și toți au fuzionat la un moment dat într-o idee la care m-am uitat de la distanță și, obiectiv, am zis: “Ei, bine, e destul ca să susțină ideea unei nuvele, dar nu pe cea a unui scenariu sau este pentru un scenariu și, deci, nu e o nuvelă sau e o melodie și nu e o nuvelă, e un cântec care e, de fapt, un personaj”. Inspirația vine de oriunde și de peste tot și simt că este meseria mea să caut printre idei și să îmi dau seama care sunt bune și care sunt rele și care este forma pe care ele ar trebui să o ia, ținând cont că în acest moment am la dispoziție o gamă de moduri în care mă pot exprima (n.r: film, televiziune, scriitură, muzică).

Cum este David Duchovny în afara camerelor de filmat, departe de scenă, în viața de zi cu zi? Cum te-ai descrie?

Tăcut, haios și ușor melancolic.  


Care este mâncarea ta preferată și ce ți-ar plăcea să deguști în România, din meniul nostru tradițional?

Mâncarea mea preferată sau ce mi-aș dori să gust din gastronomia românească… Nu știu mai nimic despre aceasta și nici nu sunt ceea ce se numește “pofticios”. Nu mă uit nici măcar la show-urile culinare sau la emisiuni de genul. Țin să mănânc lucruri ușoare, lucruri simple, mai mult pe bază de legume.

FULLSCREEN
David Duchovny, primul interviu pentru România “Mi-am imaginat că nimeni nu va dori să cânte piesele mele!”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies