Dora Gaitanovici a lansat albumul de debut Descântec

Dora Gaitanovici a lansat albumul de debut Descântec
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Decembrie 2022
Data actualizare: 14 Decembrie 2022
Dora Gaitanovici (21 de ani) confirmă în muzică. Finalistă la Vocea României sezonul 8 (echipa Irina Rimes), tânăra artistă a lansat primul album din carieră. „Descântec” e o colecție de nouă piese inspirate din poveștile mitice și din folclorul românesc.

Dora Gaitanovici s-a inspirat din povești, legende românești și folclorul autohton atunci când a început să lucreze la albumul de debut, botezat Descântec. Materialul discografic conține nouă piese, fiecare ducându-te cu gândul la personajele mitice din cultura română.

Prima piesă de pe album, „Ana”, este melodia cu care Dora a participat la Selecția Națională a concursului Eurovision. Atunci ea a ajuns la sufletul telespectatorilor, poziționând-se pe primul loc în preferințele publicului, conform voturilor. De asemenea, „Ana” a fost pe prima poziție în topul Spotify Viral România, pentru trei săptămâni consecutiv.

Albumul este unul conceptual, în care Dora Gaitanovici prezintă dualitatea, fiecare piesă având corespondent, iar materialul se termină cu cea de-a noua piesă, „Descântec”, care încheie lanțul referințelor mistice. Astfel, sunt prezentate piesele „Ana” și „Manole”, „Făt-Frumos” și „Cosânzeana”, „Soarele” și „Luna”, „Miorița” și „Moldoveanu”.

Irina Rimes a cântat în deschiderea evenimentului de lansare

Lansarea oficială a albumului a avut loc pe 11 decembrie, la Club Expirat din București. Invitații Dorei Gaitanovici au fost Irina Rimes și Adrian Despot & Cezar Popescu, care au cântat în deschidere.

Dora Gaitanovici este una dintre cele mai talentate artiste din peisajul muzical românesc și are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. 

Ea studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică, iar în prezent este studentă în cadrul Universității de Muzică din București. Primele piese lansate oficial sunt „El nu mă vrea”, „Colț de lună” sau „Eu te las”, iar acum adaugă și primul album din carieră.

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!