Dora Gaitanovici lansează piesa „Moldoveanu”, al treilea single de pe albumul de debut

Dora Gaitanovici lansează piesa Moldoveanu , al treilea single de pe albumul de debut
Citeste mai mult despre: dora gaitanovici, Moldoveanu,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 19 Octombrie 2022
Data actualizare: 19 Octombrie 2022
Dora Gaitanovici continuă seria pieselor inspirate din folclor, cu inserții mitice și lansează piesa „Moldoveanu”, cea de-a treia piesă de pe albumul care urmează să fie lansat în această toamnă.

Noul single vine în urma pieselor „Ana”, primul single lansat de pe album, care a devenit un adevărat succes în mediul online și a ocupat primul loc în topul Spotify Viral 50, și „Manole”, care a fost o inspirata de legenda Meşterului Manole.

Melodia „Moldoveanu” este compusă de Dora, la fel ca majoritatea pieselor sale. „Este o piesă pe care am compus-o acum mult timp, dar fără să știu exact ce va ajunge. Atunci era doar o piesă, nu era «Moldoveanu». De curând am descoperit-o în arhivă și mi-am dat seama imediat ce-i trebuie pentru a intra pe album. Am completat pe ici, pe colo versurile și asta a fost. Am făcut-o împreună la sala de repetiție și a ieșit foarte natural… atât de natural încât la final eram toți pe jos, cântam ce ne trecea prin cap fiecăruia și așa s-a născut ultima parte…. dintr-o transă în care am căzut cu toții după o zi lungă de repetiții. Eram perfect sincronizați, inclusiv mințile noastre erau și am simțit că trebuie adăugată partea asta, că face parte din piesă, tocmai pentru că a marcat procesul prin care s-a compus «Moldoveanu»”, a declarat Dora. 

De asemenea, „Moldoveanu” este o piesă specială, deoarece este prima piesă în care Dora cântă la caval, un instrument special pentru aceasta.

„E prima și singura piesă la care eu cânt la caval. E ceva complet nou pentru mine, deși m-am tot jucat în ultima perioadă cu câteva instrumente de suflat, cavalul are locul lui special la mine în suflet. E cumva parte din inspirația mea pentru acest album. Am mai cântat piesa asta live pentru că eram foarte nerăbdători. Anul ăsta ne-am dat seama ce înseamnă de fapt să lansezi un album. Chiar și după ce ai materialul, sunt atât de multe decizii de luat, iar lansarea pare ceva atât de îndepărtat, până când se întâmplă. Piesa asta ne-a scăpat în playlist la câteva concerte de până acum și s-a simțit extraordinar să aducem ceva nou și plin de caracter în live. Aproape că nu mai aveam răbdare să lansăm piesa asta și după ea tot albumul. Urmează două evenimente importante pentru noi și ne dorim mult să ne bucurăm împreună cu cât mai mulți oameni cărora le place să ne asculte, sau să-i surprindem plăcut pe cei care nu știu de noi încă”, a povestit Dora despre album și despre următoarele proiecte pe care le are în derulare. 

Vezi și: Ne dăm în cărți S1E9 - ZDA
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies