După ce a ordonat întemnițarea mai multor rapperi, Duma de Stat din Rusia organizează un concurs de rap

După ce a ordonat întemnițarea mai multor rapperi, Duma de Stat din Rusia organizează un concurs de rap
Data: 14 Decembrie 2018
Duma de stat din Rusia va organiza un concurs pentru desemnarea celei mai bune piese de rap. 

Concursul bizar va fi organizat după ce mai mulți rapperi s-au plâns că le sunt cenzurate piesele, scrie AP, citat de site-ul mediafax.ro.

Cel puțin trei dintre acești rapperi au fost reținuți, pe fondul unor versuri care aduc critici realității sociale din Rusia, dar și legislativului. Puterea din Rusia îi acuză pe acești rapperi că promovează „valori greșite”.

Într-un gest simbolic de reconciliere, Duma de stat (camera inferioară a legislativului rus) a anunţat ieri că va organiza un concurs pentru desemnarea celui mai bun cântec rap care are ca temă călătoriile în Rusia.

Purtătorii de cuvânt ai legislativului au anunțat că rapperul câștigător va primi o călătorie prin mai multe orașe rusești.

Context:

Luna trecută rapperul rus Husky, ale cărui piese au strâns milioane de vizualizări pe YouTube, a fost arestat pentru că a organizat un concert ilegal după ce show-ul lui din orașul Krasnodar a fost întrerupt de autorități. O instanță din Rusia l-a condamnat pe Husky la 12 zile de închisoare.

De asemenea, 11 concerte care urmau să fie susținute de trupa de muzică electronică IC3PEAK au fost anulate de puterea din Rusia, iar în 1 decembrie membrii trupei au fost încarcerați într-un oraș din Siberia.

Pe fondul unui scandal international uriaș, oficialii ruși au anunțat că Președintele Vladmir Putin a cerut o anchetă pentru a stabili de ce au fost anulate concertele respective, mai scrie AP.
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO