După Rihanna, Axl Rose, Aerosmith, Pharrell, și băieții de la R.E.M. îl somează pe Trump să nu le mai folosească muzica

După Rihanna, Axl Rose, Aerosmith, Pharrell, și băieții de la R.E.M. îl somează pe Trump să nu le mai folosească muzica
Citeste mai mult despre: Donald Trump, rem,
Data: 18 Februarie 2019
După Steven Tyler, Rihanna și Axl Rose, care i-au cerut să nu le mai folosească muzica în diverse evenimente care au legătură cu partidul politic din care face parte, acum și R.E.M. se alătură acestui demers. 

Formaţia R.E.M. a reuşit să-l determine pe preşedintele Donald Trump să nu mai folosească melodia "Everybody Hurts" drept coloană sonoră într-un videoclip în care îşi atacă adversarii politici. 

Trump publicase pe Twitter piesa pentru a-şi ataca adversarii politici. 

Nu este prima dată când Trump foloseşte muzica celor de la R.E.M. fără permisiunea lor. La scurt timp după anunţarea candidaturii lui Trump în 2015, formaţia i-a transmis un avertisment legal să nu mai folosească cântecul "It’s the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)".

Si Rihanna, dar și frontman-ul trupei Guns N Roses, Axl Rose, s-au alăturat artiștilor care îl somează public pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, să nu le mai folosească muzica în mitinguri.

Cântăreaţa a dezaprobat pe Twitter folosirea piesei "Don’t Stop the Music" în timpul unui miting din Tennessee, unde Trump a susţinut-o pe candidata republicanilor, Marsha Blackburn, la Senat. 

După doar câteva ore, și rockerul Axl Rose l-a criticat pe Trump, tot pe Twitter, din același motiv: pentru că foloseşte muzica artiştilor fără consimţământ.

Ce alți artiști mai dezaprobă folosirea muzicii lor în mitingurile lui Trump

Și Pharrell Williams i-a transmis un mesaj președintelui Trump după ce acesta a folosit piesa „Happy” ca fundal sonor pentru un miting care a avut loc chiar în ziua în care 11 oameni au fost uciși într-o sinagogă din Pittsburgh. 

Vezi și: 

Publicația Los Angeles Times a scris că avocatul lui Pharrell i-a trimis președintelui american o somație prin care îi cerea să nu mai folosească muzica artistului.

„În ziua în care 11 oameni au fost uciși cu brutalitate într-o sinagogă din Pittsburgh, Președintele Trump s-a gândit că ar fi bine să folosească piesa domnului Pharrell Williams pentru un miting care a avut loc în Indiana. Domnul Williams nu și-a dat niciodată permisiunea ca muzica sa să fie asociată cu imaginea lui Donald Trump.”, se arăta în somația lui Howard E. King, avocatul lui Williams.

Avocatul a invocat în scrisoare și paragraful din legea americană care tratează subiectul cazurilor de copyright infringement.

Somația avocatului lui Pharrell a venit în contextul evenimentelor de sâmbăta trecută, când 11 persoane au fost ucise cu brutalitate de un bărbat care a intrat în sinagoga în care aceștia se rugau, a scos o armă și a început să tragă în mulțime. 

Donald Trump a mai reușit să îi supere, în urmă cu aproape o lună, până și pe rockerii de la Aerosmith.

Atunci, și băieții răi din Boston i-au cerut public preşedintelui american Donald Trump, prin intermediul solistului Steven Tyler, să nu le mai folosească muzica la mitingurile lui.

Trupa a trimis și o notificare oficială la Casa Albă, prin avocați, după ce piesa "Livin’ On The Edge" a fost difuzată la o adunare pro-Trump din Virginia de Vest. 

Avocații au motivat în notificarea oficială că rockerii nu vor ca americanii să aibă impresia că ei și-au dat consimțământul ca muzica lor să fie folosită pentru a sprijini administrația Trump și nici își asocieze în vreun fel imaginea cu cea a administrației Trump.

Steven Tyler a publicat și un mesaj pe Twitter, în care precizează că somația trupei Aerosmith nu e despre clasicul război dintre democrați și republicani, ci de folosirea abuzivă a muzicii trupei fără permisiune. 
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO