Grigore Leșe, colaborator al Securității? „Ce să mai zic despre toată această ieftină manipulare?”

Grigore Leșe, colaborator al Securității? bdquo;Ce să mai zic despre toată această ieftină manipulare?
Autor: Dan Brumar
Data: 13 Decembrie 2018
Grigore Leșe este nevoit să facă față unui val imens de reacții acide după incidentul de la Târgu Lăpuș. Interpretul a condamnat o știre falsă lansată în spațiul public cu scopul de a-l discredita.

Interpretul de muzică tradițională românească Grigore Leșe a ajuns ținta atacurilor virulente ale românilor de pretutindeni după evenimentul petrecut pe 5 decembrie 2018 la Târgu Lăpuș. Rapsodul a fost atacat din toate părțile după ce și-a certat spectatorii la un concert susținut în județul natal, pe motiv că i-au întrerupt reprezentația. 

Acum, Grigore Leșe trebuie să facă față unei noi acuzații, pe care artistul a catalogat-o „ieftină manipulare”. Lui Leșe i se atribuie o colaborare cu fosta Securitate, care a fost negată însă de instituția responsabilă cu astfel de anchete, CNSAS. Artistul a respins în mod categoric că ar fi furnizat note informative sub numele „Pamfil”.

Ce să mai zic despre toată această ieftină manipulare? Că scrie negru pe alb că vreodată n-am dat nicio informație la securitate? Că nu mi s-a putut atribui această calitate? Exact cum s-a trunchiat un articol al domnului jurnalist Vasile Dale, așa se minte grosolan despre asta. Așa arată România azi? Doamne ferește”, a scris Leșe pe Facebook.

Consultă documentul complet AICI!

Grigore Leșe este în centrul atenției în această perioadă din cauza reacției virulente pe care a avut-o pe 5 decembrie 2018, la Târgu Lăpuș, când și-a întrerupt concertul din cauza unei spectatoare care a intrat în sală după începerea spectacolului. Detalii AICI.

În replică, interpretul a reacționat pe Facebook, afirmând că gestul său a fost unul menit să atragă atenția asupra unui comportament des întâlnit în sălile se spectacole de la noi.

„Regret faptul că atitudinea mea a fost interpretată greşit. Contextul în care m-am exprimat a fost unul care mă face să readuc în atenţie o problematică tot mai prezentă în sălile de concert de la noi - conduita pe care trebuie să ne-o asumăm în egală măsură, artişti şi public, atunci când construim un act cultural. Chiar dacă uneori e vorba de ai noștri, cei de acasă. De la punctualitate, până la vestimentaţie şi terminând cu folosirea telefoanelor mobile în timpul unui spectacol. Atât noi, cei din scenă, cât şi publicul.

Iertare celor care se aflau acolo şi au respectat toate cele de mai sus”, a scris Leșe.

FULLSCREEN
Grigore Leșe, colaborator al Securității? „Ce să mai zic despre toată această ieftină manipulare?”
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO