Katy Perry a "furat" instrumentalul piesei Dark Horse de la un rapper. Cine e artistul pe care l-a plagiat cântăreața

Katy Perry a  furat  instrumentalul piesei Dark Horse de la un rapper. Cine e artistul pe care l-a plagiat cântăreața
Citeste mai mult despre: Katy Perry,
Autor: Ioana Avram
Data: 30 Iulie 2019
Katy Perry este acuzată de furt. Cea mai tare piesa a ei, Dark Horse, a fost copiată după o piesă de rap creștin - este verdictul unui tribunal, care a analizat cele două melodii.

Piesa după care a fost copiat Dark Horse se numeste Joyful Noise și aparține lui Marcus Gray, cunoscut drept Flame. Clipul piesei Dark Horse este unul dintre cele mai urmărite de pe youtube din toate vremurile, cu 2.6 miliarde de vizualizări.

În cadrul procesului, nouă jurați și-au exprimat opinia cu privire la asemănarea dintre cele două piese, respectiv la încălcarea drepturilor de autor.

Katy a mărturist în fața juraților că piesa Dark Horse este o compoziție originală și că niciodătă nu a auzit de melodia Joyful Noise a lui Flame.

Echipa artistei, formată din colaboratori și compozitori, a sustinut că linia melodică folosită este una oarecare, comună și astfel nu se poate pune problema de încălcarea drepturilor de autor.

Avocații lui Gray au afirmat că s-a copiat o parte importantă din piesă, referindu-se mai exact la cele 16 de secunde de instrumental ce apar și în melodia lui Katy Perry.

Artista a reușit să le stârnească râsul celor prezenți în sala atunci când a început să cânte piesa "Dark Horse", din cauza unor defecțiuni tehnice ce nu le mai permitea juraților să asculte melodia.

În urma procesului, artista a fost găsită vinovată de încălcarea drepturilor de autor, iar Curtea va decide care este suma pe care Katy Perry va trebui să i-o plătească lui Flame pentru daunele pricinuite.

Sursa foto Getty
Vezi și Profil de celeritate - Top 3 rochii mov pe covorul roșu

FULLSCREEN
Katy Perry a "furat" piesa Dark Horse de la un rapper. Cine e artistul pe care l-a plagiat cântăreața
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO