Mândri de Angela Gheorghiu. Soprana română va fi premiată în Italia

Mândri de Angela Gheorghiu. Soprana română va fi premiată în Italia
Citeste mai mult despre: Angela Gheorghiu, premiul Puccini, soprana,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Noiembrie 2018
Data actualizare: 14 Noiembrie 2018
Cântă dumnezeiește, iar asta nu o știu doar românii, ci toată lumea. Soprana Angela Gheorghiu va fi premiată în Italia luna viitoare pentru interpretările ei memorabile.

Angela Gheorghiu a trăit la intensitate maximă vestea că pe 14 decembrie 2018 va fi distinsă cu premiul Puccini, în Italia. Distincția se acordă anual unor mari artiști care au susținut recitaluri memorabile din operele compozitorului italian Giacomo Puccini. „Foarte onorată să primesc premiul Puccini în acest an, vineri, 14 decembrie, ora 21.00, la Auditoriul Enrico Caruso al Teatrului Giacomo Puccini din Torre del Lago”, a scris pe Instagram soprana română.


Premiul va fi acordat din partea preşedintelui Fundaţiei Festivalului Puccini, Alberto Veronesi, şi a primarului din Viareggio, Giorgio Del Ghingaro, au anunţat reprezentanţii sopranei Angela Gheorghiu. Evenimentul de gală de la Gran Teatro Giacomo Puccini va fi prezentat de jurnalistul italian Alfonso Signorini.

Angela Gheorghiu cântă, într-adevăr, divin arii celebre ale marelui Giacomo Puccini. Ascultați mai jos un fragment din Tosca (Vissi d’arte)!

Soprana Angela Gheorghiu (53 de ani) a primit de-a lungul carierei nenumărate distincții, printre care cinci premii Gramophone. A fost desemnată de trei ori „Artista anului”. În 2014 a fost inclusă în Gramophone Hall of Fame, care celebrează cei mai influenți artiști din muzica clasică.

Angela Gheorghiu s-a născut la Adjud şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Boheme”, debutând în acelaşi an la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena, scrie Agerpres.

Este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi, al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca şi al Universităţii din Bucureşti. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor - cea mai înaltă decoraţie acordată de către Preşedinţia României, iar doi ani mai târziu a primit medalia Nihil Sine Deo din partea regelui Mihai I, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies