Marius Manole, invitat în noul proiect muzical al pianistului Andrei Irimia, "Pasărea Fericirii"

Marius Manole, invitat în noul proiect muzical al pianistului Andrei Irimia, Pasărea Fericirii
Data publicarii: 17 Noiembrie 2021
Data actualizare: 17 Noiembrie 2021
Recent, pianistul Andrei Irimia a lansat piesa "Pasărea fericirii", un proiect muzical realizat în colaborare cu actorul Marius Manole. 

"Pasărea fericirii" este o metaforă a iubirii, născută din împletirea a două universuri – muzica și poezia – pentru a reaminti importanța emoției, într-o lume în care aparențele, palpabilul sunt mai presus de simțire. 

Pianul minimalist este potențat de versurile Anei Blandiana și ale lui Zaharia Stancu, de timbrul cald, inconfundabil al lui Marius Manole și de armonia unui cvartet de coarde ce transformă sunetul într-o visare. 

"Întotdeauna am simțit că muzica pe care o compun e strâns legată de un discurs poetic. Datorită talentului său de a transmite atât de ușor o gamă variată de trăiri, dispunând de un limbaj emoțional complex, Marius Manole a fost persoana la care m-am gândit când am pornit acest proiect. ", spune Andrei Irimia. 

Pe lângă Marius Manole, pianistul a ales să colaboreze cu un cvartet format din Răzvan Păun (vioară), Rebeca Tanasie (violă), Thibault Solorzano (violoncel), Avadhut Kasinadhuni (vioară).

 

 

Andrei Irimia este fascinat de capacitățile muzicii minimaliste de a genera spații pentru o introspecție delicată, iar compozițiile sale deseori se construiesc în jurul unei serii de emoții care sunt explorate atent, cu scopul de a oferi o deschidere spre propriul sine celor care iau contact cu piesele lui.

Pornind de la această idee, artistul a lansat, în toamna anului 2019, primul său album solo, “Nuit Minimaliste”, un omagiu adus melancoliei muzicii franceze minimaliste.

“În viziunea mea, melancolia reprezintă un filtru de autocunoaștere, care invită la explorarea interioară, la atenția față de emoții, la o mai mare disponibilitate emoțională și “răbdare cu sine”. Iar în termeni muzicali, această “răbdare cu sine” se construiește prin linii melodice simple, minimaliste."
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies