Nea Beni le are cu muzica tânără. Care sunt artiștii preferați ai lui Benone Sinulescu

Nea Beni le are cu muzica tânără. Care sunt artiștii preferați ai lui Benone Sinulescu
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 10 Octombrie 2018
Data actualizare: 10 Octombrie 2018
Benone Sinulescu urcă pe scenă și face spectacol și la 81 de ani. Însă interpretul de muzică populară are niște gusturi muzicale care îl apropie de generația tânără. Iată care sunt artiștii tineri pe care nea Beni îi ascultă în mod constant.

Tinerii care n-au ascultat niciodată romanța Scrioare de la mama a lui Benone Sinulescu ar trebui să o facă măcar ca gest de reparație pentru o nedreptate făcută cunoscutului interpret de muzică populară. În ciuda celor 81 de ani ai săi, nea Beni are încă sufletul tânăr, iar o dovadă este chiar muzica pe care acesta o ascultă atunci când nu e pe scenă. L-am provocat pe Benone Sinulescu să ne spună care sunt artiștii săi preferați și de ce. Iată ce a ieșit!

„Îmi place o cântăreață foarte tânără, care e studentă la Conservator, dar cântă dumnezeiește muzică populară. Emilia Dorobanțu este numele ei. Este excepțională, un glas de aur și nu are decât vreo 20 și ceva de ani. Parcă a născut-o maică-sa pe scenă. E delicată și îmbracă costume autentice, frumoase. E de bonton tot ce face ea”, mărturisește interpretul.


Nea Beni, care tocmai a cântat în cadrul unui eveniment găzduit de Palatul Bragadiru, în cadrul proiectului România Centenară, spune că tresaltă de fiecare dată când o aude pe Angela Gheorghiu. „Sunt un mare admirator al Angelei Gheorghiu, marea noastră soprană. Am fost de Paște în Anglia și mi-am propus să o întâlnesc, pentru că obișnuiam să comunicăm prin SMS. Mi-a fost foarte dragă încă de la început”, spune muzicianul.

Topul rapsodului popular este completat cu nume foarte cunoscute, care au rupt toate topurile în România și chiar în străinătate.

Paula Seling îmi place cel mai mult, are o voce remarcabilă. Îmi place Andra, cu care am și cântat, dar și Lidia Buble, care are un timbru frumos și-mi place. Despre Inna nu mai vorbesc. O cunosc de când era mică. Ea nu știe că eu o cunosc de când era un ghemotoc, dar profesorul ei de la Constanța îmi era prieten și îmi zicea fata asta cântă foarte frumos, o să ajungă cineva. Și uite că ne face cinste.”

Marcel Pavel are un glas frumos și sănătos, dar și un stil curat. Mi-a plăcut la Eurovision, în duet cu Monica Anghel. Dar mai e și o trupă extraordinară, minunată, Millenium, cu care am colaborat și încă mai colaborez”, concluzionează interpretul. 

 

Pe scenă în cinstea Mariei Tănase

Marție seară, Benone Sinulescu a susținut un scurt recital în memoria Mariei Tănase, în cadrul evenimentului Pasărea Măiastră, organizat de Secretariatul General al Guvernului. Pe scenă au mai urcat Adrian Naidin și trupa sa, dar și Grigore Leșe. Creatoarea de modă Liza Panait și-a prezentat noua colecție vestimentară, inspirată din muzica Mariei Tănase și din motivele populare românești.

 

 

 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies