O-Zone, la tribunal cu casa de discuri Cat Music. Ce conflict există între cele două părți

O-Zone, la tribunal cu casa de discuri Cat Music. Ce conflict există între cele două părți
Băieții de la O-Zone, pe vremea când cântau împreună
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 24 Noiembrie 2021
Data actualizare: 24 Noiembrie 2021
Foștii componenți ai trupei O-Zone s-au reunit și în instanță, într-un proces în care au chemat casa de discuri Cat Music. Cele două părți au un diferend comercial, care nu a putut fi soluționat amiabil.

Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sîrbu, care au cântat împreună până în 2005, s-au reunit în decembrie 2019 pentru noaptea de Revelion 2020. Cei trei componenți au trupei O-Zone fac front comun și în instanță, unde au chemat în judecată casa de discuri Cat Music alături de care au înregistrat succes după succes.

Procesul, care se judecă la Tribunalul București, are ca obiect „drept de autor și drepturi conexe” și a fost înregistrat la 26 august 2021.

Conform CEO-ului Cat Music, Dan Popi, diferendul dintre cele două părți nu are legătură cu drepturile de autor asupra pieselor formației, ci este un conflict comercial care vizează împărțirea unor venituri rezultate din promovarea melodiilor pe platformele online.

Nu e nimic care să pună în discuție proprietatea intelectuală, se pune în discuție cum se împart niște resurse. Este vorba, mai exact, despre cum se împart resursele acum că au apărut niște tipuri noi de monetizare și care nu erau prevăzute în contractele inițiale, pentru că nu existau la momentul respectiv”, a declarat Dan Popi pentru Fanatik.ro.

PROTV.RO a încercat să obțină un punct de vedere de la Dan Bălan și de la reprezentanții Cat Music, însă până în acest moment ei nu au răspuns solicitării.

Trupa O-Zone a activat în perioada 1999-2005 și a bifat câteva performațe notabile. Cea mai cunoscută piesă a soliștilor, Dragostea din tei, lansată în 2002 în Republica Moldova, a ajuns hit internațional doi ani mai târziu.

Melodia, ajunsă pe locul 1 în topul Eurochart Hot 100, a stat acolo vreme de 12 săptămâni. O serie de artiști și trupe au realizat cover-uri după Dragostea din tei, contribuind la notorietatea trupei.

Ce fac azi componenții trupei O-Zone

După 2005, cei trei cântăreți ai trupei s-au lansat în cariere solo. Arsenie Todiraș, care s-a stabilit în Chișinău, activează azi sub numele de scenă Arsenium.

Dan Bălan e stabilit la New York și este cel mai de succes component al formației O-Zone. A câștigat numeroase premii, printre care și MTV Video Music Awards, și a făcut parte din juriul show-ului Vocea Ucrainei

Radu Sîrbu este singurul component al trupei care a rămas în România, unde are o carieră impresionantă ca și producător muzical.

Fotografii: @ozone.official

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies