Pink Floyd a lansat prima piesă în 28 de ani pentru a ajuta poporul ucrainean

Pink Floyd a lansat prima piesă în 28 de ani pentru a ajuta poporul ucrainean
Pink Floyd a lansat piesa „Hey Hey Rise Up”. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 08 Aprilie 2022
Data actualizare: 08 Aprilie 2022
Trecuți de 70 de ani, cei doi componenții ai trupei Pink Floyd care au mai rămas pe baricade, s-au reunit în studioul de înregistrări după aproape trei decenii de pauză. Scopul: pentru a scoate o piesă pentru Ucraina. „Hey Hey Rise Up” e un cover după melodia făcută celebră de artistul ucrainean Andrei Hlivniuc la începutul războiului din Ucraina.

David Gilmour și Nick Mason, ajutați de muzicienii Nitin Sawhney și Guy Pratt, au colaborat din nou pentru a scoate pe piață prima lor melodie în 28 de ani. Hey Hey Rise Up a fost scrisă pornind de la cântecul patriotic Oi u luzi chervona kalyna, interpretat de artistul rock ucrainean Andrei Hlivniuc în primele zile ale războiului din Ucraina.

Află AICI povestea cântecului ucrainean, de la care a pornit inițiativa celor de la Pink Floyd!

În videoclipul piesei, lansat pe YouTube, Pink Floyd a inclus imagini cu Andrei Hlivniuc în timp ce cântă o strofă din sântecul ucrainean, în Kiev, în zorii războiului. Mai mult, clipul conține imagini terifiante cu suferința oamenilor afectați de război.

David Gilmour (73 de ani), care are o noră de origine ucraineană, a dezvăluit că a fost impresionat pe loc de prestația cântărețului ucrainean. „A fost un moment puternic, care m-a făcut să-mi doresc să-l pun într-o piesă”, a spus acesta. Muzicianul a luat legătura cu Andrei Hlivniuc pentru a-i cere acordul de a-l include în piesa dedicată poporului ucrainean.

Conform membrilor trupei, toate veniturile generate din distribuirea piesei vor fi donate în scop caritabil, pentru a susține populația din Ucraina afectată de război.

Ascultă piesa Hey Hey Rise Up mai jos!

The Division Bell (1994) a fost ultimul album muzical scos pe piață de Pink Floyd. În 2014, trupa a mai scos The Endless River, un album în mare parte cu muzică ambientală și instrumentală bazată pe sesiunile din 1994.

Trupa Pink Floyd a fost fondată în 1964, la Londra, de Syd Barrett, Nick Mason, Roger Watters, Richard Wright și Bob Klose. Ultimul s-a retras din trupă un an mai târziu, iar în 1967 David Gilmour a intrat în grup. El a preluat conducerea formației după plecarea lui Richard Wright (1979) și a lui Roger Waters (1985).

Fotografii: Getty Images/YouTube

Vezi și VIDEO:  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!