Plácido Domingo Jr concertează pentru prima oară în România. Biletele, la reducere în ianuarie

Plácido Domingo Jr concertează pentru prima oară în România. Biletele, la reducere în ianuarie
Autor: Dan Brumar
Data: 08 Ianuarie 2019
Premieră muzicală absolută pentru românii care iubesc muzica clasică. Fiul celebrului tenor Plácido Domingo va concerta pentru prima oară în România, în aprilie 2019.

Plácido Domingo Jr vine la București pe 17 aprilie 2019, împreună cu alte nume importante ale scenei internaționale, pentru a susține un concert de gală. Alături de ei vor cânta și artiști autohtoni, anunță organizatorii evenimentului de la Sala Palatului.   

Pe 17 aprilie, începând cu ora 20.00, spectatorii prezenți la Sala Palatului vor fi martorii unor interpretări vocale impresionante și pline de emoție. Plácido Domingo Jr va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, într-o combinație de muzică clasică și ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz și un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcție cu totul nouă.

Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim și în magazinele partenere, la următoarele prețuri: 56 de lei, 96 de lei, 152 de lei, 188 de lei, 236 de lei și 280 de lei. Până la 20 ianuarie, cei interesați vor beneficia de o reducere de 20% din prețul de achiziție.

Cine este Plácido Domingo Jr

Născut în 1965 în Mexic, Plácido Domingo Jr a fost expus de la o vârstă fragedă lumii muzicale, celor mai bune și reprezentative voci ale operei, astfel încât pasiunea pentru muzică a fost inevitabilă.    

O bună parte a vieții sale a petrecut-o în calitate de compozitor și producător muzical, iar în 2010, Plácido și-a făcut debutul internațional în calitate de cântăreț. Într-un interviu acordat vocidellopera.com artistul povestește cum a început această nouă perspectivă a carierei sale: “(…) într-o zi tatăl meu avea nevoie să învețe câteva cântece compuse de mine și m-a rugat să le înregistrez pentru el. Le-am înregistrat, iar după ce mi-a auzit vocea m-a întrebat de ce nu mă apuc de cântat muzică pop sau contemporană. Restul e istorie.”

Încurajat de tatăl său în acest nou parcurs muzical, Plácido Domingo Jr. a fost întâmpinat cu căldură pe scenele lumii. De asemenea, publicul apreciază de fiecare dată ocaziile în care Domingo tatăl și fiul sunt reuniți pe scenă, în cadrul unor duete extraordinare. Întrebat dacă îl deranjează comparațiile care se fac între el și tatăl său, Domingo Jr. a spus că singura părere de care îi pasă este cea a tatălui său, iar acesta i-a încurajat fiecare pas pe scenă.

De-a lungul carierei sale de compozitor, Plácido Domingo Jr. a scris piese pentru artiști de calibru precum Michael Bolton, Riccardo Cocciante, Vanessa Williams, Sarah Brightman, Jose Carreras, Luciano Pavarotti, Leona Mitchell, Diana Ross, Alejandro Fernández, Tony Bennett, și bineînțeles, Plácido Domingo.

În calitate de cântăreț, Domingo Jr. a colaborat pentru primul său EP, în 2010, cu producătorul Juan Cristóbal Losada. În 2017 a scos primul album în limba spaniolă – Latidos, urmat de versiunea în engleză – Heartbeat. Acesta include cântece populare ale anilor ’50 și ’60, cu influențe de latino pop, jazz, tango, bolero, cha-cha-cha și bachata, cu aranjamente orchestrale și duete cu artiști precum José Feliciano, tatăl său - Plácido Domingo, și Arturo Sandoval, printre alții.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO