Smiley se întreabă „Până când” în noua sa piesă

Smiley se întreabă Până când în noua sa piesă
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 14 Octombrie 2021
Data actualizare: 14 Octombrie 2021
Smiley lansează „Până când”, o piesă-întrebare în ton cu vremurile, care adună în notele și versurile ei derivele, fricile și apăsările perioadei pe care o traversează acum omenirea. 

„Este, în aceste timpuri, un preaplin de emotii pe care fiecare dintre noi îl manifestă cum simte, cum poate, cum știe. Unii oameni scriu, alții plâng sau se plâng, unii urlă, alții studiază, unii acționează sau construiesc. Noi, artiștii, avem la îndemână muzica pentru a exprima ceea ce simțim. Astfel, ne alinăm pe noi și, sperăm noi, îi alinăm și pe alții”, povestește Smiley despre esența noii sale piese.

Inspirată din întrebarea pe care Smiley și-o pune din ce în ce mai des, cu din ce în ce mai multe variante de continuări, „Până când” poate suna diferit în fiecare om, în funcție de ce este prea mult, prea gri, prea des amânat, prea nociv pentru fiecare. „Până când, până când o să mai suferim pe Pământ, uite cum suflete plâng, că nu mai știu până când e prea mult”, spune parte din refrenul noii piese produse de HaHaHa Production împreună cu Cat Music și semnate de Smiley ca muzică și text alături de Dorian Micu, Florin Boka, Roland Kiss și Lucian Nagy.

Videoclipul piesei „Până când” este semnat de HYPNO, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați regizori de videoclipuri muzicale și spoturi publicitare din România, absolvent al New York Film Academy. „Este o premieră pentru mine să am un clip regizat de Hypno. Îi apreciez enorm munca, nebunia, creativitatea, imprevizibilul din fiecare frame. Îmi doream demult să lucrez cu el și îi mulțumesc pentru ce a făcut vizual cu «Până când», mi-a dat de la prima vizionare fiori pe șira spinării. Filmările pentru videoclip au durat două zile și au fost ca un film în sine, cu levitații, sfori, scripeți, atmosferă apocaliptică, cocoțat pe mașini. O nebunie care să exprime sufletul ajuns la limită. Mulțumesc, Hypno”, povestește Smiley.

„«Până când» este o întrebare personală, ce nu așteaptă un răspuns către alții, ci doar apasă butonul conștiinței în noi. Fiecare om are înăuntrul lui o lumină pe care trebuie să știe să o aprindă în întuneric, care să acționeze pentru bine și să reacționeze la rău, să oprească greșelile și să primească frumosul, să aleagă corectul, nu ușorul. Îi invit pe oameni să completeze în gând întrebarea «Până când» cu ce îi sperie sau îi dernajează mai mult la ei, la lume, la azi și la gândul spre mâine. S-ar putea, pe lângă răspuns, să își dea seama că mai au câte ceva de schimbat”, consideră Smiley care îi provoacă pe toți cei care caută răspunsuri, să dea play la piesă și să caute binele și adevărul în suflet și în acțiunile lor de zi cu zi.

foto: PR

Vezi și: Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies