Ungaria se retrage de la concursul Eurovision ”pentru că este prea gay”

Ungaria se retrage de la concursul Eurovision pentru că este prea gay
Conchita Wurst, la Eurovision
Citeste mai mult despre: Eurovision, Ungaria,
Data publicarii: 29 Noiembrie 2019
Data actualizare: 29 Noiembrie 2019
Ungaria nu va participa la ediția de anul viitor a concursului Eurovision, generând astfel zvonurile potrivit cărora decizia a fost luată întrucât renumita competiţie muzicală ar fi "prea gay" pentru guvernul conservator de la Budapesta.

Va fi prima oară, din 2010, când Ungaria nu va participa la Concursul Eurovision care, în 2020, va avea loc în Rotterdam.

Citește și: Ce spune Ester Peony, după rezultatul de la Eurovision 2019: ”Sunt împăcată”

Potrivit Metro.co.uk, deşi nu a fost dat publicităţii niciun motiv oficial, decizia a fost luat în contextul exacerbării retoricii homofobe în Ungaria, unde prim-ministrul Viktor Orban a lansat o politică de tip "family first" ("familia pe primul loc"), ce are scopul de a sprijini familia tradiţională şi de a stimula rata natalităţii.

La începutul acestui an, un comentator TV cu opinii pro-guvernamentale s-a referit la concursul Eurovision folosind expresia "o flotilă homosexuală" şi a spus că neparticiparea ţării sale la acest concurs ar fi în beneficiul sănătăţii mintale a poporului ungar.

Site-ul ungar index.hu a citat surse anonime din presa de stat care au speculat că motivul din spatele retragerii Ungariei din acest concurs muzical ar avea cel mai probabil legătură cu faptul că Eurovision a fost considerat "un eveniment prea gay".

În replică, European Broadcasting Union (EBA), organizatorul concursului Eurovision, a declarat că "nu este ceva neobişnuit ca membri ai EBU să renunţe la participarea la Eurovision" şi a reamintit că Ungaria a absentat şi la alte ediţii ale competiţiei. 
 

Vezi și: Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision, e gata să cucerească Europa


 alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies