Zdob și Zdub anunță zborul spre India! "India ne cheamă" este noua piesă a trupei

Zdob și Zdub anunță zborul spre India! India ne cheamă este noua piesă a trupei
Citeste mai mult despre: Zdob şi Zdub, India, India ma cheama,
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 17 Ianuarie 2019
Data actualizare: 17 Ianuarie 2019
Zdob și Zdub începe anul 2019 în forță cu o melodie inspirată din călătoriile internaționale.

„India mă cheamă” este titlul piesei ce a fost extrasă de pe următorul album al trupei, „Bestiarium”. Este un travel-video despre aventurile caciulei românești în India.

Roman, solistul Zdob și Zdub, face yoga de mulți ani, acesta fiind și motivul pentru care a devenit mai interesat de cultură, tradițiile și spiritualitatea civilizației indiene. A visat să vadă India. Zis și făcut. Ce poate fi mai frumos decât o vacanță într-o țară plină de soare, în mijlocul iernii?

Peripețiile lui Roman au fost filmate, astfel că „India ne cheamă” e un „travel- clip”. Ideea de a uni sfecificul muzical al zonei noastre cu muzică indiana i-a venit lui Mihai (compozitor, chitară bas ZSZ).

Lui Mihai îi place să experimenteze cu muzică etnică a diferitor popoare. Nu în ultimul rând, piesa „India ne cheamă” a fost inspirată de copilăria Zdubilor, când filmele indiene erau foarte populare în URSS. Jimmy-The Disco Dancer este un film care a marcat generații de copii și maturi acum multe decenii.

De aici e și refrenul Jimmy Dja Jimmy Dja în single-ul „India mă cheamă”. Albumul Bestiarium are un concept eco, vorbește despre relația Om-Natură și este inspirat din drumețiile Zdubilor prin Carpați, din basmele românești și din folclorul autentic.

De pe album au mai fost extrase până acum piesele „Ursul” și „Omul liliac”, iar o dată la două luni, Zdob și Zdub va lansa câte o piesă de pe album, până la finalul anului 2019 când va apărea albumul. În luna noiembrie a anului 2018, Zdubii au avut un turneu de 10 zile în SUA, unde au ajuns în 7 orașe.

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies