Biserica Ortodoxă Română se implică în sprijinirea spitalelor. Câți bani a donat Patriarhul Daniel

Biserica Ortodoxă Română se implică în sprijinirea spitalelor. Câți bani a donat Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel a donat o parte din salariu. FOTO: Agerpres
Biserica Ortodoxă Română s-a alăturat instituțiilor, companiilor și persoanelor fizice care dau o mână de ajutor medicilor care tratează bolnavii de Covid-19. Când facem bine, #nefacembine.

Parohii, episcopii, arhiepiscopii și mănăstiri din toată țara au făcut donații și alte gesturi nobile în acest perioadă grea pentru români. Pe lângă fondurile puse la dispoziția spitalelor, instituțiile bisericești din România oferă sprijin spiritual, mâncare caldă pentru personalul medical, lucrătorii vamali și persoanele vârstnice ori singure.

Mai multe eparhii din țară au anunțat achiziționarea de aparatură medicală pentru spitalele locale și au făcut un apel la enoriași să contribuie din puținul lor pentru sprijinirea efortului făcut de medici.

Patriarhul Daniel a donat 10.000 de lei din salariul său pentru a susține cauza promovată de voluntarii platformei ajutacubucurie.ro. Platforma a fost creată de Patriarhia Română și Federația Filantropia pentru a spriijini eforturile la nivel național în criza COVID-19. Pe această platformă online și la linia telefonică gratuită 0800-800.368 se poate cere, dar și oferi ajutor pentru cei vulnerabili și izolați din toată țara, informează Basilica.ro.

Până în acest moment, sprijinul financiar și material al Bisericii Ortodoxe Române se ridică la cira 4,1 milioane de lei.

1,5 milioane de lei, donație de la preoții din Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului a solicitat direcționarea a 1,5 milioane de lei, destinate inițial reparării bisericilor, către Spitalul Județean Sibiu și Spitalul Județean Brașov. Banii vor fi folosiți pentru dotarea acestor unități medicale cu aparatură necesară testării și tratării pacienților cu Covid-19.

Totodată, Arhiepiscopia a pus la dispoziția autorităților serviciul de ambulanță pe care îl deține din februarie 2020 și cabinetul stomatologic din cadrul Centrului medical „Sfântul Nectarie” din Sibiu.


Catedrala Metropolitană din Sibiu. FOTO: Agerpres

250.000 de lei de la preoții din Mureș

Urmând exemplul preoților din Sibiu, reprezentanții Bisericii din județul Mureș au cerut Consiliului Județean să direcționeze suma de 250.000 de lei, care le revenea din buget, către spitalele care îngrijesc pacienți cu Covid-19.

Clericii din Protopopiatul Reghin, familiile lor și enoriașii au strâns suma de 62.000 lei pentru compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă al Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Gesturi similare au făcut Arhiepiscopiile Bucureștilor, Iașilor, Craiovei, Timișoarei, Chișinăului, Târgoviștei, Sucevei și Rădăuților, Tomisului, Alba Iuliei, Râmnicului, Romanului și Bacăului, Dunării de Jos, Aradului și multe altele. Detalii AICI

FULLSCREEN
Biserica Ortodoxă Română se implică în sprijinirea spitalelor. Câți bani a donat Patriarhul Daniel
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO