Când facem bine, #nefacembine! Zilele astea #staiacasă, dar te plimbi virtual printre copaci

Când facem bine, #nefacembine! Zilele astea #staiacasă, dar te plimbi virtual printre copaci
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 27 Martie 2020
Data actualizare: 27 Martie 2020
În urmă cu o săptămână, pe 21 martie, a fost Ziua Internațională a Pădurii. În ultimii ani, milioane de oameni au sărbătorit ziua plantând copaci, plimbându-se prin pădure, discutând despre beneficiile ecologice, economice, sociale și de sănătate ale acestor ecosisteme sau, mai simplu, au ieșit în parc și au îmbrățișat câte un gigant.

În acest an, din păcate, 21 martie ne-a prins în case, izolați unii de alții și fără posibilitatea de a face o plimbare în natură sau în parc. Așa că reprezentanții celor de la Travlocals s-au gândit că ne-ar prinde bine o plimbare virtuală și vizuală, în niște locuri pe care momentan nu le putem vizita, dar la care putem visa cu ochii deschiși, cu gândul la pădure. 

Gata de plimbare?

1. Nu există o destinație mai potrivită cu care să începem acest trip, decât The Tree Cottage. O cabană din lemn, situată deasupra unui sat izolat din Munții Apuseni. 

Ca să ajungi la ea, poteca șerpuiește 200 de metri printre pășuni și copaci, cu vedere spre vale și spre Muntele Găina. Cea mai apropiată casă locuită se află la o distanță de câteva sute de metri. Așa că va fi locul ideal pentru a te bucura de natură și de frumusețea pădurii, fără să te deranjeze nimeni. 

În căsuță ai tot ce îți trebuie, de la duș cu apă caldă și radiator pentru nopțile friguroase, până la espressor pentru o cafea bună și o fereastră panoramică prin care poți admira întreaga vale. Și dacă tot vorbim de copaci, terasa construită sub nuc îți va oferi o pauză binemeritată și umbră răcoroasă pe durata întregii zile.  

2. De data asta, urcăm de-a dreptul în copac pentru a ajunge la următoarea destinație, la doar 15 minute cu mașina din centrul Clujului. Căsuța în copac - o gură de aer, la marginea pădurii, departe de agitația urbană. 

Spațioasă și echipată cu tot ce ai nevoie pentru un sejur de câteva zile. Apusuri de soare frumoase, un pridvor pentru relaxare, terasă, loc amenajat pentru foc de tabără, hamace, o grădină mare și, cum era de așteptat, acces la pădure.

Stai fără griji, există și WiFi de mare viteză. Așa că, în zilele reci, faci focul în sobă sau pui caloriferul electric în priză și te poți uita la Netflix. 

PS: Pregătește-te pentru o minivacanță destul de wild. Dușul este exterior, încălzit solar, și este disponibil doar din iunie până în septembrie, iar toaleta este afară.

3. Coborâm din copac, doar ca să urcăm în altul. De data asta în Peșteana, la poalele Munților Retezat, într-un sătuc mic, pe o proprietate retrasă de agitație. Loft Treehouse este înconjurată de munți, dealuri, păduri, păsări, veverițe, lupi, căprioare și peste 157 de specii de fluturi. Căsuța în copac este susținută de un nuc bătrân înalt, spațioasă, cu pereți din lemn de un alb scandinav, geamuri mari, iar patul imens îți oferă un somn relaxat și o vedere incredibilă peste copaci până la masivul vârf Retezat. 

Baie, bucătărie utilată, apă caldă, un balcon imens și un spațiu special pentru citit - practic, tot ce e nevoie pentru un timp lipsit de griji, dar în mijlocul naturii. 

4. Dar ce-ai spune de o casă în inima pădurii? Imaginează-ți o cabană, construită de artizani locali, cu mobilier meșterit acum 100 de ani, în stil austro-ungar, ferestre mari, spații generoase, o sobă călduroasă de teracotă, o mansardă luminoasă și un pat de dimensiuni regale. Toate într-o pădure întinsă pe 20.000 m^2, la 1000m altitudine. 

Iar locul ăsta chiar există, la marginea Parcului Natural Apuseni, în Transilvania, într-o pădure numită Călățele. Casa Maria este „a must” pentru oricine își dorește să fie la propriu în inima pădurii. 

Până una alta, #staiacasă. O să vină și timpul unor vacanțe printre copaci. Când facem bine, #nefacembine!

Vezi și: A apărut CORONAburger-ul. Inventatorul a primit sute de comenzi în ziua lansării
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!