Cei mai bogați manageri din lume își taie salariile pentru a evita falimentul. Cine a renunțat de tot la plată

Cei mai bogați manageri din lume își taie salariile pentru a evita falimentul. Cine a renunțat de tot la plată
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 Aprilie 2020
Data actualizare: 01 Aprilie 2020
Decizie mult așteptată a celor mai bine plătiți directori și manageri de companii din toată lumea. Ei au fost de acord cu tăieri masive de salarii pentru a salva locurile de muncă ale angajaților lor.

Cu salariile combinate ale celor mai bine plătiți 10 manageri din lume, o țară ca România poate asigura echipamente de protecție tuturor spitalelor. Dar acești bani nu vor fi folosiți în acest scop, ci pentru evitarea falimentului unor mari companii.

Manageri de succes ai unor mari corporații au anunțat că donează procente importante din salariile lor. Cea mai mare contribuție o are Bob Iger, președintele companiei The Walt Disney, care le-a spus angajaților că renunță la tot salariul său. 

Iger a avut în 2019 un salariu anual de 3 milioane de dolari, dar a câștigat circa 47 de milioane de dolari din bonusuri, plasamente la bursă și premii.

Citește și: Averile celor mai înstărite 25 de familii din lume depășesc un trilion de dolari. Cine e în top 10
 

Bob Iger. FOTO: Getty Images

Totodată, Bob Chapek, directorul executiv al aceleiași companii, a anunțat că renunță la 50% din salariul său.

Tăierea de salariu va fi efectivă din data de 5 aprilie 2020 și va dura „până când vom prevedea o redresare substanțială a afacerii noastre”, scrie Business Insider.

Miliardarul Marc Benioff, CEO-ul companiei Salesforce, i-a provocat, pe Twitter, pe alți manageri bogați să renunțe la lefuri pentru 90 de zile. Banioff crede că doar astfel își vor putea păstra angajații.

Anne Sorenson, CEO-ul lanțului hotelier Marriott, a anunțat că renunță la întreg salariul ei pe anul 2020. Totodată, echipa sa executivă va avea salariile tăiate cu 50%, din solidaritate cu angajații companiei.

Managerul companiei United Airlines, Oscar Munoz, și președintele acestei companii, Scott Kirby, vor renunța la salarii până la finalul lunii iunie, informează Forbes.

Aceeași decizie a luat-o și CEO-ul companiei Delta Air Lines, Ed Bastian, care a renunțat la salariul lui pe următoarele 6 luni. 

Când facem bine, #nefacem bine.

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies