Cele două scenarii în lupta cu coronavirus. Experții Harvard spun care e cea mai bună metodă de a aborda epidemia

Cele două scenarii în lupta cu coronavirus. Experții Harvard spun care e cea mai bună metodă de a aborda epidemia
Citeste mai mult despre: coronavirus, carantina intermitenta, Harvard,
Autor: Redactia
Data publicarii: 31 Martie 2020
Data actualizare: 23 Octombrie 2020
Carantină strictă pe o perioadă lungă, bine determinată, sau carantină intermitenta, cu perioade de relaxare alternate cu perioade cu măsuri mai drastice, însă care să țină chiar și câțiva ani?

Experții de la Harvard au analizat cele două scenarii și au ajuns la concluzia că varianta mai bună în lupta împotriva coronavirusului ar fi cea de-a doua, a carantiei intermitente. Această abordare ar favoriza și obținerea imunității colective. În momente critice, în care cazurile ar crește din nou, ar fi nevoie de revenirea la măsurile mai dure din prezent, în care populația e obligată să stea acasă pentru a încetini răspândirea virusului.

Această metodă a carantinei intermitente ar mai relaxa și situația din spitale, care ar face față cazurilor de îmbolnăvire mai ușor. În prezent, sistemul de sănătate este copleșit în întreaga lume.

Studiul realizat de specialiștii de la Harvard a mai arătat și că dacă distanțarea socială strictă (cum a fost cea din China, care a redus transmiterea virusului cu 60%) devine relaxată, se va ajunge din nou la o epidemie greu de controlat, în special toamna și iarna, iar care spitalele nu vor mai face față. 

Cercetarea indică faptul că o posibilă metodă de abordare a epidemiei, pe fondul lipsei altor soluții eficiente, poate fi alternarea unor perioade multiple de distanțare socială. Restricțiile ar putea fi ridicate, total sau parțial, în momentul în care numărul de infectări este unul mai scăzut și reluate când cazurile se înmulțesc din nou.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies