Crucea Roșie Română a colectat în cadrul campaniei “România salvează România” peste 5 milioane de euro

Crucea Roșie Română a colectat în cadrul campaniei  România salvează România  peste 5 milioane de euro
Data publicarii: 22 Aprilie 2020
Data actualizare: 22 Aprilie 2020
În cadrul campaniei naționale de strângere de fonduri “Romania Salvează Romania”,  Crucea Roșie Română a colectat suma de  5.252. 176 euro și din donații prin SMS, 68 076 euro. 

Crucea Roșie Română a achiziționat echipamente medicale și materiale de protecție în valoare de 3.910.000 euro care au fost distribuite, în consultanță cu reprezentanții Guvernului României, către unități sanitare și autorități centrale și locale care intervin în mod direct în pandemie.

Materiale de protecție au fost distribuite și către cele 47 de filiale ale Crucii Roșii Române din întreaga țară pentru a asigura protecția voluntarilor și personalului angajat. 

Principalele achiziții realizate de Crucea Roșie Română sunt: 

- 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri în valoare de 1.170.000 euro

- 1 000 000 de măști sanitare  în valoare de 793.000 euro 

- 250.000 maști FFP3  în valoare de 657.000 euro 

- 25 ventilatoare  în valoare de 582.000 euro

- 1 unitate mobila de terapie intensive ATI  în valoare de 250.000 euro

- monitoare pentru funcții vitale, injectomate, mănuși, viziere, combinezoane, dezinfectanți, termometre, 1 generator electric – în valoare de 458 235 euro 

În prezent, Crucea Roșie Română mai are disponibili 1.341.941 de euro pe care îi va folosi pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare conform necesarului  comunicat de către autorități ca fiind necesare celor din linia întâi care luptă cu  virusul. 

Suntem recunoscători întregului mediu de afaceri, care a reacționat cu atât de multă deschidere la nevoile unei țări aflate în stare de urgență și mulțumim tuturor persoanelor fizice care s-au solidarizat cu această cauză. Suntem onorați de încrederea pe care ne-au arătat-o donatorii noștri și îi asigurăm de întregul nostru angajament în luptă împotriva noului Coronavirus. Este important să rămânem la fel de uniți, implicați şi responsabili pentru că doar împreună vom diminua efectele negative ale acestei crize sanitare”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română. 

De la începutul acestei perioade de criză, Crucea Roșie Română s-a aflat, conform mandatului său, în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și a oferit sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul acestora în pandemia COVID-19. 

"Se spune că Minunile sunt de fapt Oamenii Buni. Am traversat câteva săptămâni de campanie în care am descoperit încă o dată ce putere au, ei, Oamenii Buni. Cei care ajută și se implică. Cei care se sacrifică pe sine pentru ceilalți. Cei pentru care nimic nu este mai presus de Viata unui Om! Mă înclin și mulțumesc în numele Crucii Roșii Române. Ne Ajutati sa Ajutăm! România Salvează România!”, a declarant Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române și al campaniei România Salvează România. 

Campania națională de strângere de fonduri “România salvează România” continuă. Se pot face donații de 2 euro prin numărul special de SMS 8827 cu textul “RomâniaSalveazăRomânia”, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare.

De asemenea, donații pot fi făcute și prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agenția Piața Romana.

Când facem bine, ne facem bine!

Vezi și: Andreea Esca #PoartăMască pentru a-i proteja pe cei din jur. Poartă şi tu!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies