• PRO TV
  • Este, până la urmă, posibilă imunizarea colectivă în cazul coronavirusului? Descoperire incredibilă într-un sat italian

Este, până la urmă, posibilă imunizarea colectivă în cazul coronavirusului? Descoperire incredibilă într-un sat italian

Este, până la urmă, posibilă imunizarea colectivă în cazul coronavirusului? Descoperire incredibilă într-un sat italian

Imunizarea colectivă în cazul coronavirusului rămâne un subiect controversat și, până acum, nimeni nu a reușit să demonstreze că acest lucru ar fi posibil. Dimpotrivă,  mulți specialiști care sunt de părere că aceasta nu este o soluție.

În vreme ce unele țări au ales ca strategie de luptă împotriva Covid-19 carantina și distanțarea socială, altele au luat măsuri mult mai relaxate mizând pe fenomenul de imunizare colectivă. Inițial, Marea Britanie, Germania și Danemarca au fost în cea de-a doua categorie, însă numărul mare de îmbolnăviri le-au făcut pe primele două să își reconsidere strategia. În prezent, Suedia este una dintre puținele țări care încă nu a introdus măsuri dure. 

Este totuși posibilă o imunizare colectivă? 70 % dintre donatorii de sânge dintr-un sat italian aveau anticorpi de coronaviris, fară să știe că au avut vreodată SARS-CoV-2

Publicația italiană La Stampa a scris de curând că într-un sat italian (Castiglione d'Adda, din provincia Lodi) 40 dintre cei 60 de donatori de sânge dintr-un un experiment s-au dovedit a avea anticorpi de coronavirus. Inițial, cercetătorii au crezut că au descoperit încă un grup de oameni infectați cu SARS-CoV-2, însă de fapt aceștia avuseseră virusul, fară niciun fel de simptome, iar acum prezentau anticorpi. Această descoperire este esențială în realizarea unui tratament, iar oamenii de știință sunt optimiti că din plasma lor se va putea obține antidotul mult dorit.

Cercetătorii încă nu au un răspuns sigur la întrebarea „dacă ai avut coronavirus, mai poți contacta din nou virusul?”, în condițiile în care unii oameni au ieșit din nou pozitivi după ce au fost declarați „recuperați”. 

Unii oameni de știință sunt de părere că există măcar o imunitate de scurtă durată, așa că cei „recuperați” nu ar trebui să fie din nou afectați.

Se pune problema, în țări că Gemania și Marea Britanie, să se ofere niște „certificate de imunitate” persoanelor care au anticorpi de coronavirus  - adică au avut virusul, iar acum prezintă anticorpi. Însă pentru a identifica aceste persoane este nevoie de testare în masă, iar britanicii spun că testele de coronavirus care se pot face acasă nu sunt de încredere și încă nu le dau spre folosire populației.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni