Luna mai, luna în care Europa revine la viață! Ce țări relaxează condițiile de carantină

Luna mai, luna în care Europa revine la viață! Ce țări relaxează condițiile de carantină
Autor: Doina Goanta
Data: 04 Mai 2020
Europa încearcă să se întoarcă, treptat, la normalitate, deși mai e cale lungă până acolo. Unele țări au făcut deja primii pași, iar altele reiau o parte din activitățile interzise până acum începând cu luna mai. Din 4 mai, mai multe state relaxează condițiile de carantină, printre care și două dintre cele mai lovite de coronavirus -  Italia și Spania.

Primele măsuri de “relaxare” luate de Italia

Prim ministrul Italiei Giuseppe Comte a spus că începand cu 4 mai oamenii au voie să își viziteze rudele, în număr redus. Parcurile, fabricile și șantierele vor fi redeschise. 

Citește și

Tot din 4 mai, restaurantele și barurile se deschid, însă trebuie să îți ridici mâncarea personal, pentru că nu se servește la masă. 

Muzeele, librarille și alte magazine se vor deschide începând cu 18 mai. 

Coafoarele și saloanele de înfrumusețare se vor deschide de la 1 iunie, atunci când și restuarantele și barurile își vor putea relua total activitatea.

Oamenii pot ieși să facă sport în apropierea casei.

Echipele sportive se vor putea antrena de pe 18 mai.

Ce măsuri ia Austria în luna mai pentru revenirea la normalitate

Încă de la 1 mai, magazinele mai mari și coafoarele s-au redeschis și permit intrarea a maxim 10 persoane. Restaurantele se vor redeschide, în anumite condiții, începând cu 15 mai. Din 29 mai, piscinele și hotelurile își vor relua și ele activitatea.

Ce măsuri “de relaxare” ia Franța în luna mai

Începând cu 11 mai, în Franța se vor deschide magazinele, școlile primare și creșele. O săptămână mai târziu și o parte din școlile gimnaziale își vor relua activitatea. 

Primul ministru Eduoard Philippe a precizat că va lua o decizie legată de licee, baruri și restarante până la finalul lunii.

Cum se “relaxează” Spania începând cu luna mai

Prim ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a spus că revenirea Spaniei la normalitate se va face în 4 etape. 

Insulele spaniole sunt cele care se bucură primele de o oarecare libertate, începând cu 4 mai. Restul Spaniei le vor urma după o săptămână. 

Guardian scrie că începând cu 4 mai, restaurantele în regim de “take away”, saloanele de coafură și alte mici afaceri care funcționează cu programări se redeschid. De pe 11 mai, se vor deschide terasele la o treime din capacitate. Și bisericile se redeschid cu un număr redus de participanți.

Până la sfârșitul lunii, restaurantele ar putea primi oameni și înăuntru. 

Cinematografele, teatrele și expozițiile sunt următoarele pe listă.

Ar urma, în iunie,  redeschiderea mall-urilor, a barurilor și cluburilor de noapte, la 30 la sută din capacitate. 

Ce măsuri ia Germania începând cu luna mai

Din 4 mai, locurile de joacă, grădinile zoologice, muzeele și bisericile se redeschid, însă măsurile de distanțare socială rămân valabile până pe 10 mai. Încă de luna trecută micile magazine au putut să își reînceapă activitatea. 

Elevii din ultimii ani, care au de susținut examene, au început școala din 4 mai: aceștia vin în grupuri alternative. 

Ce se întâmplă în Grecia începând cu luna mai

Grecia continuă relaxarea condițiilor de carantină în luna mai: mai multe magazine au undă verde începând cu 4 mai, precum și bibliotecile și coafoarele. Școlile își vor relua treptat activitatea începând cu 11 mai. 


 

Ce măsuri s-au luat în Portugalia

Începând cu 4 mai, diferite sectoare ale economiei își reiau activitatea. Mai întăi se deschid micile magazine, coafoarele și librăriile. Sporturile individuale sunt premise. 

Măsurile de relaxare luate de Olanda

În Olanda, școlile primare și creșele se deschid începând cu 11 mai, iar cele gimnaziale începând cu 2 iunie. 

Ce se întâmplă în Ungaria

În Ungaria, începând cu luna mai are loc reredeschiderea cafenelelor și a teraselor restaurantelor (exceptand Budapesta), plajelor și băilor publice.

Ce măsuri ia Polonia

Polonezii deschid hotelurile, bibliotecile, muzeele, centrele comerciale.  De asemenea, urmează să se redeschidă o parte din creșe și grădinițe.

Măsurile de relaxare luate de Croația

Croația a început să ia masuri de relaxare încă de săptămână trecută, când unele magazine, bibliotecile și muzeele au fost redeschise. De pe 11 mai, terasele, barurile și restaurantele se pot deschide. Sunt premise adunările de până la 10 persoane.


FULLSCREEN
Luna mai, luna în care Europa revine la viață! Ce țări relaxează condițiile de carantină
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies