Medic italian: „Terapia cu plasmă funcționează”. Care sunt rezultatele tratamentului aplicat în Italia

Medic italian: bdquo;Terapia cu plasmă funcționează . Care sunt rezultatele tratamentului aplicat în Italia
Tratamentul cu plasmă hiperimună a dat roade și în Turcia. FOTO: Getty Images
Medicii italieni aduc prima rază de speranță în lupta împotriva Covid-19, după ce tratamentul experimental cu plasmă recoltată de la pacienți vindecați a dat rezultate.

Giuseppe de Donno este șeful departamentului de Pneumologie și de Terapie Intensivă al spitalului Carlo Poma din Mantua. Medicul a prezentat presei italiene rezultatele primelor teste realizate pe 100 de bolnavi de Covid-19 cu plasmă hiperimună.

Citește și

Tratamentul fucționează. De-a lungul acestei luni nu am avut niciun deces în rândul persoanelor tratate. Doar pacienți care și-au revenit sau a căror stare s-a stabilizat. Nimeni nu s-a simțit mai rău. Am prezentat totul comunității științifice, așteptăm publicarea”, a spus medicul pentru Corriere della Sera.

Însă, medicul a ținut să clarifice un aspect important. Testările pe care le-a făcut nu au avut în vedere pacienții aflați în stare gravă, iar explicația sa este simplă. Specialistul spune că nu vrea să ofere omenirii speranțe false.

Dacă boala s-a manifestat suficient de mult pentru a compromite funcționalitatea organelor, nu există plasmă care să o susțină. În acest caz, mortalitatea rămâne ridicată; deoarece viroza nu mai e acolo și, prin urmare, virusul nu mai este inamicul, ci daunele provocate de virus. Acesta este motivul pentru care pacienții în stare gravă nu pot fi înscriși în protocolul nostru de cerectare”, a spus medicul pentru sursa citată.  

Pacienții care s-au vindecat de Covid-19 donează plasmă benevol. FOTO: Getty Images

Tratamentul cu plasmă recoltată din sângele bolnavilor vindecați vine să completeze schemele de tratament deja existente. De la începutul acestei săptămâni SUA și Japonia au la dispoziție un remediu nou pentru Covid-19, însă inițial creat pentru Ebola: remdesivir.

Citește șiCât ar costa tratamentul cu remdesivir, antiviralul aprobat de SUA pentru bolnavii de Covid-19

Tratamentul a fost aprobat în procedură de urgență în cele două țări, pentru a fi folosit pe bolnavii de Covid-19 aflați în stare gravă. Dacă ambele soluții de tratament se vor dovedi viabile, atunci acestea pot fi salvarea pacienților din spitale, indiferent de stare de sănătate în care se află.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Cum contribuie vedetele de la Hollywood la lupta contra Coronavirus

FULLSCREEN
Medic italian: „Terapia cu plasmă funcționează”. Care sunt rezultatele tratamentului aplicat în Italia
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies