Primele studii arată care e situația în Israel, țara lider la vaccinare, după administrarea primei injecții a vaccinului

Primele studii arată care e situația în Israel, țara lider la vaccinare, după administrarea primei injecții a vaccinului
Citeste mai mult despre: Israel, studii de specialitate, vaccin,
Data publicarii: 13 Ianuarie 2021
Data actualizare: 13 Ianuarie 2021
Potrivit Times of Israel, studiile efectuate pe sute de mii de vaccinați israelieni oferă informații despre eficacitatea vaccinului anti-Covid-19.
Datele inițiale din studiile efectuate în urma campaniei de vaccinare a Israelului arată că vaccinul Pfizer a redus infecțiile cu aproximativ 50% la 14 zile după administrarea primei injecții, din cele două care trebuie efectuate.
 
Cu toate acestea, oficialul sanitar avertizează, de asemenea, că 17% din cazurile grave actuale au făcut deja prima injecție a vaccinului.
 
Sharon Alroy-Preis, șefa departamentului de sănătate publică al Ministerului Sănătății, a declarat pentru Channel 12 News că datele au fost preliminare și se bazează pe rezultatele testelor atât pentru cei care au primit vaccinul, cât și pentru cei care nu au fost vaccinați. 

Alte date, oarecum contrare, au fost publicate de organizațiile israeliene de întreținere a sănătății. Channel 13 News a spus că, cel puțin conform cifrelor publicate de Clalit, cel mai mare furnizor de sănătate din Israel, șansa ca o persoană să fie infectată cu noul coronavirus a scăzut cu 33% la 14 zile după ce a fost vaccinată. 
 
Se așteaptă ca vaccinul să atingă potențialul complet de protecție la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, care a început în Israel săptămâna aceasta. A doua doză este de așteptat să aducă nivelurile de imunitate la aproximativ 95% după aproximativ o săptămână.
 
Cifrele separate înregistrate de furnizorul de sănătate Maccabi și difuzate de Channel 12 au arătat că vaccinul a cauzat o scădere de 60% a șanselor de infecție la 14 zile după ce a s-a administrat prima injecție.
 
Cauza discrepanței dintre studii nu e momentan clară. Cu toate acestea, în condițiile în care Israel este țară-lider la vaccinare, datele de la fiecare studiu în parte sunt încurajatoare, chiar dacă procentajele sunt diferite. 
 
Dacă Pfizer îndeplinește toate criteriile sale de referință în transporturile de vaccin, 5,2 milioane de israelieni vor fi vaccinați până pe 20 martie, conform planului Ministerului Sănătății. Această dată este cu trei zile înainte de alegeri. Primul ministru Benjamin Netanyahu, care este judecat pentru acuzații de corupție, a făcut ca vaccinul țării să fie punctul central al campaniei sale de realegere.
 
Ministerul Sănătății intenționează, de asemenea, să introducă certificate de vaccinare pe măsură ce țara se pregătește să redeschidă economia, ceea ce le va permite celor vaccinați (precum și celor cu teste COVID-19 negative la zi) să participe la diferite evenimente și să participe la activități de la care alții se pare că vor fi blocați.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA UN VIDEO CU CELE MAI BUNE MOMENTE DIN ÎNTREBAREA MESEI ROTUNDE:FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies