Țările care fac săptămâna aceasta primii pași spre revenirea la normalitate

Țările care fac săptămâna aceasta primii pași spre revenirea la normalitate
Autor: Doina Goanta
Data: 13 Aprilie 2020
Deși sunt cele mai afectate țări europene de coronavirus, Spania și Italia îndrăznesc să facă primii pași pentru revenirea la normalitate. Pași mici, dar importanți, care pot repune economia pe picioare. Danemarca deschide școlile, iar în Austria se redeschid unele magazine.

Spaniolii revin la muncă în domeniile considerate neesențiale

Angajații din fabrici și din contructii își reiau munca în aceasta săptămână în Spania, după o interdicție de două săptămâni. În încercarea de a reveni ușor, ușor la normalitate, dar și de a tine în frâu raspanidirea coronavirusului, polițiștii spanioli au împărțit gratuit milioane de măști în stațiile de metrou. Asta nu înseamnă însă că Spania iese din carantină, din contra, se așteaptă ca aceasta să fie prelungită. 

Angajatorii și muncitorii trebuie să își ia toate măsurile de siguranță pentru a evita infectarea cu coronavirus.

“Vom continua să muncim în ture, cu intrări eșalonate pentru a evita înghesuirea personalului”, spune reprezentantul grupului industrial Nicolas Coreea.

Muncitorii sunt sfătuiți să nu împartă echipamentul de lucru, să poarte mănuși și măști și să păstreze distanțarea socială.


 

În Italia și Austria, anumite magazine au permisiunea de a se redeschinde în aceasta săptămână

Cu cazurile de coronavirus în scădere, italienii își fac curaj și deschid săptămâna aceasta librăriile, magazinele de papetărie și cele cu haine pentru copii, cu toate că ieșirea din carantină nu se va face până pe 3 mai (asta dacă nu are loc o prelungire).

Totuși, în Italia fabricile rămân închise, în ciuda faptului că industriașii amenință că urmează o catastrofă economică.

Italia este țara europeană cu cea mai lungă carantină: aceasta a fost impusă pe 9 martie.

Și austriecii redeschid micile magazine. Rămân valabile regulile stricte legate de purtarea măștii în public, distanțarea socială și numararul de oameni care au voie în același timp în magazine. Evenimentele publice ar putea primi undă verde din iunie. 

În Danemarca școlile și centrele educaționale se redeschid săptămână aceasta

Danemarca, una dintre primele țări europene care au instaurat carantina, redeschide grădinițele și școlile primare, pentru a le permite părinților să se întoarcă la joburi.

Rămân interzise adunările de peste 10 persoana pâna pe 10 mai, cel puțin.

Și cehii fac primii pasi spre revenirea la normal

Ca prima măsură de relaxare, oamenilor li s-a permis să facă exerciții sportive fără măști de față. Magazinele cu materiale de construcții și  feronerie, magazinele de biciclete și centre de reparații pentru biciclete sunt printre cele care au voie să se redeschidă.


FULLSCREEN
Țările care fac săptămâna aceasta primii pași spre revenirea la normalitate
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO