Tudor Chirilă, la concertul We Are One pentru Ucraina: „Nu se punea problema să nu spunem DA”

Tudor Chirilă, la concertul We Are One pentru Ucraina: Nu se punea problema să nu spunem DA
Tudor Chirilă și VAMA, la „We Are One”. FOTO: PRO TV
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 15 Martie 2022
Data actualizare: 15 Martie 2022
Tudor Chirilă a cântat cu trupa sa, VAMA, la cel mai mai mare concert caritabil de la noi - We Are One - organizat de SAGA Festival, PRO TV, KISS FM și Primăria Municipiului București. Artistul a dezvăluit motivele pentru care a acceptat să facă parte din proiect și care este „motorul” principal al omenirii.

După doi ani de pandemie, care au polarizat foarte mult comunitățile de oameni de pe întreg mapamondul, solidaritatea de care au dat dovadă europenii față de drama poporului ucrainean l-a impresionat Tudor Chirilă, solistul trupei VAMA. 

Artistul a dezvăluit că a acceptat să susțină oamenii care suferă de pe urma războiului din Ucraina fără ezitare, fiindcă a fost martor al dezrădăcinării a milioane de oameni din țara vecină. VAMA a făcut spectacol pe scena de pe Arena Națională, pe 12 martie, în cadrul evenimentului We Are One, de susținere a refugiaților ucraineni.

Oamenii ăștia lasă o viață acolo și pun în valiză nimic. Valiza aia nu are nimic din ceea ce sunt ei cu adevărat și pleacă definitiv, chiar dacă într-un loc pașnic, într-un loc străin (...) Imaginea acelui copil de cinci ani, care își căra valiza și plângea – chiar dacă părinții lui erau în spatele lui... eu cu gândul ăsta am venit aici. Nu se punea problema să nu spunem DA”, a dezvăluit solistul VAMA într-un interviu acordat PROTVPlus.ro.

Tudor Chirilă soune că este remarcabil cum s-au mobilizat românii în folosul refugiaților, în ciuda faptului că pandemia „ne-a radicalizat și ne-a făcut să ne urâm”.

Pe scenă, Tudor Chirilă a mărturisit că iubirea este „singurul motor care poate să împingă lumea înainte”.

Concertul caritabil de pe Arena Națională a reușit să coaguleze societatea românească. 4,5 milioane de lei este suma strânsă în urma concertului, iar banii au fost obținuți din bilete vândute, SMS-uri, transferuri bancare, dar și din încasări de publicitate difuzate pe perioada transmisiunii LIVE. Toate sumele au fost donate de PRO TV.

Chitaristul Eugen Caminschi a explicat care sunt modurile în care românii se pot alătura cauzei Ucrainei, pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Descoperă interviul complet mai jos!

  • Tudor Chirila canta pe scena Arena Nationala la We Are OneVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!