Un grup de tineri din Sălaj produce și distribuie gratis viziere pentru medici! Și ei ne ajută să #nefacembine

Un grup de tineri din Sălaj produce și distribuie gratis viziere pentru medici! Și ei ne ajută să #nefacembine
Data publicarii: 21 Aprilie 2020
Data actualizare: 21 Aprilie 2020
Se spune că ne vindecăm prin oameni! În aceste vremuri grele, această vorbă înțeleaptă se aplică…la propriu. 
La fel ca mulți alți români cu suflet mare,13 tineri din Zalău, județul Sălaj și-au redirecționat energia pentru a ajuta și produc viziere pentru medici. Într-o lume fără coronavirus, în care vrem să #nefacembine și să ne întoarcem cât mai repede, produceau folii de protecție pentru telefoane, în cadrul firmei Alien Surface.
 
Acum însă, și-au propus ceva mult mai important: să protejeze oamenii care ne protejează pe noi! Mai precis, s-au alăturat proiectului viziere.ro și fac viziere pentru medici. 

Adina Crișan, manager general al firmei spune că: “Am păstrat și parte din ce produceam înainte, pentru că nu am vrut să trimitem oamenii în șomaj tehnic. Dar acum ne ocupăm de asta foarte mult. Am dat până acum peste 3000 de viziere în trei județe: Sălaj, Satu Mare, Maramureș. 
 

Tinerii întreprinzători au cumpărat materiale din bani proprii, apoi au mai primit materiale extra din partea Asociației Vedem Just, a judecătorului Cristi Danileț, la rândul său implicat, și de la Eurodidactica București. Ei taie vizierele, iar Asociatia “Din Inima pentru Salaj” le distribuie gratis. Gratis și...din inimă!


 

Viziere.ro este un proiect al unui grup de fondatori de startup-uri, toți oameni cu ințiativă care au prototipat o vizieră de protecție ușor de fabricat, care poate fi folosită de doctori pentru a se proteja de coronavirus. Proiectul are cereri de la mii de doctori care au nevoie de materiale de protecție în acest moment.
 
Proiectul este disponibil pe viziere.ro și pe pagina de Facebook.

Pentru a produce cât mai multe viziere esențiale pentru procesul de protecție, echipa creatoare are nevoie de bani și de voluntari. Pentru voluntariat, poți scrie cu subiectul #VOLUNTAR la [email protected]


#StaiAcasa-PE PRO TV PLUS AI VIAȚA BATE VLOGUL-SEZONUL 2 

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies