Un nou vaccin pentru coronavirus, finanțat de Bill Gates, intră în teste în această săptămână

Un nou vaccin pentru coronavirus, finanțat de Bill Gates, intră în teste în această săptămână
Este al doilea vaccin experimental pentru coronavirus realizat în SUA, în acest an. FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Aprilie 2020
Data actualizare: 07 Aprilie 2020
Veștile bune circulă repede în mediul online. Un nou vaccin pentru coronavirus, creat de o companie din Pennsylvania, este gata să fie testat pe oameni sănătoși care s-au oferit voluntar.

Compania din domeniul biotehnologiei Inovio Pharmaceuticals, finanțată de Melinda și Bill Gates și de o serie de fundații non-profit, va începe testarea vaccinului său în cursul acestei săptămâni.

Primele persoane care s-au oferit voluntar vor fi vaccinate cu INO-4800, al doilea potențial vaccin pentru coronavirus realizat pe teritoriul SUA, scrie Business Insider. Anterior, compania Moderna din Massachusetts a început testarea unor voluntari sănătoși la jumătatea lunii martie. Primele date vor fi oferite abia după administrarea a două-trei doze de vaccin.

Citește și: Mărturia primului om testat cu vaccinul experimental pentru coronavirus: „A fost o decizie ușoară pentru mine”

În ciuda pașilor importanți făcuți de companiile de profil în direcția identificării unui vaccin pentru coronavirus, există și o veste proastă. Specialiștii estimează că va fi nevoie de cel puțin un an de teste pentru a se afla dacă soluțiile identificate acum sunt sigure pentru populație.

În ceea ce privește vaccinul dezvoltat de compania Inovio, fiecare dintre cei 40 de voluntari vor primi două doze, la interval de 4 săptămâni.

Dacă unul dintre vacinurile la care se lucrează acum se va dovedi viabil, statele vor avea două mari provocări: producerea lui la scară largă, într-un timp scurt, și o luptă grea cu acea parte a populației care se opune vaccinării obligatorii.

Când facem bine, #nefacembine.

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: E frumos să ne purtăm cu mănuși, dar este important să ne purtăm cu mască. #PoartăMasca

FULLSCREEN
Un nou vaccin pentru coronavirus, finanțat de Bill Gates, intră în teste în această săptămână
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies