• PRO TV
  • Andi Vasluianu, despre Videochat și abilitatea de a juca orice rol: „Eu nu cred în tabuuri”

Andi Vasluianu, despre Videochat și abilitatea de a juca orice rol: „Eu nu cred în tabuuri”

Andi Vasluianu, despre Videochat și abilitatea de a juca orice rol: „Eu nu cred în tabuuri”

În 2002 și-a făcut debutul într-un lungmetraj („Turnul din Pisa”), regizat de Șerban Marinescu. În cei 18 ani de actorie de film, Andi Vasluianu a demonstrat că poate să joace orice rol. Chiar și unul de patron de salon de videochat.

Până și marii actori ai lumii au un handicap uriaș, uneori. Sau mereu, că nu e ușor să scapi de ceva ce e în tine. Anume, că nu pot ieși din pielea unui personaj care i-a făcut celebri. Îl vezi (personajul) în toate rolurile în care au fost distribuiți. Asta îi face redundanți. Sau, din contră, nu pot intra în personajele pe care le joacă, fiind mereu ei înșiși. Asta îi face serbezi și plictisitori.

Andi Vasluianu a jucat de toate în acești ani și are abilitatea de a juca orice rol „fără să se repete”. 

E o mare calitate a unui actor – să poată juca orice rol. Trecerea asta de la Profu’ la Videochat arată că o deții. Tabuurile au ce să caute în actorie?

„Eu nu cred în tabuuri. Dacă un actor are tabuuri, se poate lăsa de meserie. Dacă tu ești actor și vrei să faci meseria asta, n-ai voie să ai prejudecăți sau tabuuri. Dar trebuie să cauți natura lucrurilor”, spune actorul, care joacă alături de Diana Roman, Marius-Florea Vizante și Luminița Erga în Videochat, serial conceput în pandemie.

Gândit ca „o comedie de oameni mari”, serialul prezintă în niște tușe satirice realitatea unei industrii în plină ascensiune în România și în lume. Dar are Videochat vreun mesaj educativ?

„Cred că orice pe lumea asta are o latură educativă. Suntem oglinda societății și atunci prezinți ceva unde publicul poate să observe o lume pe care nu o cunoaște și să se amuze, să se întristeze sau să-i repugne. Fiind o comedie, comedia în sine creează revelații. Mi se pare că acest gen e mai puternică la nivelul revelator decât drama”, mai spune Vasluianu.

Andi Vasluianu: „Aș juca orice cred eu că aș fi în stare să fac”

Serialul, realizat în plină pandemie, a fost o provocare pentru toată echipa selectată să aducă acest proiect pe micile ecrane. Rezultatele obținute până acum îi dau speranțe lui Andi Vasluianu că astfel de proiecte pot avea succes, în ciuda condițiilor vitrege în care le este dat să „crească”. Iar Videochat încă se filmează în condiții speciale.

„Provocări tehnice mari. Ce era bizar era că nu puteam comunica mai profund. Am filmat episodul pilot și nu ne auzeam foarte bine, erau delay-uri. Iar acum avem în continuare repetițiile online, e o experiență cu totul diferită”, mai spune actorul.

Videochat a surprins încă de la primul episod, difuzat la 20 iunie 2020, pe PRO TV. Fiecare „aventură” a Ninei și a lui Andrei a fost urmărită de circa 550.000 de telespectatori din toată țara.

„La asta chiar nu ne așteptam, adică știu că vorbeam: Dacă ar strânge vreo 4.000 de vizualizări, ar fi perfect. Și când am văzut că tot crește, am zis... Băi, e ceva cu proiectul ăsta, hai să facem ceva mai mare”, a dezvăluit Vasluianu într-un interviu anterior.

Actorul în vârstă de 46 de ani, care a jucat recent în serialul Profu’, spune că nu are roluri preferate sau rețineri în a da viață vreunui personaj.

„Aș juca orice cred eu că aș fi în stare să fac. N-am fost pus în situația să refuz un rol pentru că nu sunt în stare să-l fac”, a dezvăluit Vasluianu.

Videochat e la PRO TV în fiecare sâmbătă, de la ora 24.00.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni