• Emisiuni
  • PROFU’
  • Juno, personajul care îl interpretează pe Nuni în Profu', discuție deschisă despre rasism

Juno, personajul care îl interpretează pe Nuni în Profu', discuție deschisă despre rasism

Juno, personajul care îl interpretează pe Nuni în Profu', discuție deschisă despre rasism

Astăzi, 11 martie, de la 20:30, pe pagina de facebook Profu`, Juno, personajul care îl interpretează pe Nuni în serial, va avea o discuție deschisă despre rasism și impactul discriminării asupra societății, alături de psihoterapeutul Marius Dumitrenco.

Cum reacționăm în fața discriminării? Cum putem ajuta? A fost Juno pus într-o astfel de situație în viața reală? – sunt întrebări la care vom primi răspunsul într-o discuție, în premieră, pe pagina de facebook, chiar înainte de noul episod din Profu`.

Tataia era lăutar și am sânge de rrom și eu”, va declara Juno, când va fi întrebat dacă se regăsește în personajul său din serial. „Am avut un coleg rrom și de câte ori făcea câte o boacănă, pe care poate o făceam și eu sau un alt coleg, mânca bătaie – îmi pare rău că trebuie să zic asta. Nu am trecut eu prin asta, dar am fost martor la multe faze de genul. Când ieșeam la tablă și nu știam, tremuram tot, mă simțeam amenințat”, va povesti artistul.

Marius Dumitrenco, psihoterapeut, va vorbi din perspectiva unui specialist: „Copiilor li se transmit stereotipurile, prejudecățile și, apoi, comportamentele. Noi, adulții, suntem cei care transmitem asta către copii. Copii nu se nasc rasiști.”

Ne-am împărțit în mai multe tipuri de rase doar ca să ne putem pune unii mai sus decât ceilalți. Când, de fapt, noi suntem o singură rasă: rasa umană!”, va completa Juno.

O discuție care aduce în prim-plan subiectul din serialul Profu`, o lecție de neratat care, din păcate, dezvăluie o realitate întâlnită pe holurile liceelor și nu numai.

Profu` - Șase, se întoarce Profu`! O comedie educată.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune PROFU’

Articole pentru emisiune PROFU’

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni