(P) Aveti nevoie de o operatie cu recuperare rapida, fara bisturiu? Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a fost dotat cu aparatura de ultima generatie

(P) Aveti nevoie de o operatie cu recuperare rapida, fara bisturiu? Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a fost dotat cu aparatura de ultima generatie
Data publicarii: 14 Decembrie 2014
Data actualizare: 14 Decembrie 2014
Pacientii care vor ajunge la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si vor avea nevoie de o interventie chirurgicala vor putea fi tratati cu tehnologie de ultima ora datorita unei investitii facute de GDF SUEZ Energy Romania, in parteneriat cu Asociatia Daruieste Viata.

Noua tehnologie scuteste pacientii de dureri inutile, folosindu-se de o linie laparoscopica, ce permite o recuperare mult mai rapida a acestora si va dubla numarul de interventii chirurgicale de la 800 la 1.600 pe an. Proiectul face parte dinprogramul,,Energiepentru o sansa la viata’’ si a implicat o contributie financiara de 235.000 euro dinpartea GDF SUEZ

Am ales sa sustinem proiectul „Energiepentru o sansa la viata” pentru ca sanatatea este foarte importanta pentru noi toti, iar prin investitia companiei noastre in acest domeniu speram sa aducem o schimbare pozitiva pentru toti beneficiarii proiectului: pacientii care vor beneficia de conditii medicale mai bune, medicii de aici care vor putea exercita un act medical de calitate si generatiile de rezidenti care se vor forma in sectia de chirurgie a acestui spital”, a declarat Eric Stab, Presedinte Director General GDF SUEZ Energy Romania.

Ce operatii se pot face

Mai exact, sala de operatie este deschisa in cadrulSectiei de Chirurgie IV, iar echipamentele cumparate au fost: olinie laparoscopica de ultima generatie ce permite abordarea unor tipuri noi de patologii chirurgicale si care prezinta posibilitatea interconectarii cu aparatura endoscopica sau colonoscopica, un aparat de anestezie ultramodern, o masa de operatii modulabila, lampi de iluminat cu camere incorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical.

Vor beneficia de noile dotari atat pacienti care ajung in urgenta, cat sicei care trebuie operati pe baza de programare, in afectiuni din sfera digestiva (colecistectomii, apendicectomii, neoplazii intestinale, gastrice), hepatica, a peretelui abdominal (hernii, eventratii, evisceratii), cura varicelor hidrostatice, neoplazii de san, neoplazii genitale.

Odata cu dotarea noii sali de operatie, obiectivul nostru este sacrestem, pe de o parte, numarul interventiilor chirurgicale realizate anual, iar pe de alta parte numarul interventiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive, reusind astfel sa ne apropiem cat mai mult de tendintele moderne de tratament. Pentru sectia noastra este, cu siguranta, cea mai mare investitie din ultima perioada”, a declarat Profesor Doctor Costel Savlovschi, medic primar chirurg, Doctor in Stiinte Medicale.

Ajutor pentru instruirea studentilor

Sala de operati ieste dotata si cu un sistem video care permite transmiterea in direct a interventiilor chirurgicale in sala de curs, oferind astfel studentilor si rezidentilor posibilitatea sa-si insuseasca mai bine metode si tehnici specifice diferitelor patologii.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!