Andrei Klabacs, rețeta de la Masterchef: File de dorada cu piure de mazăre și sos de socată

Andrei Klabacs, rețeta de la Masterchef: File de dorada cu piure de mazăre și sos de socată
Citeste mai mult despre: Andrei Klabacs, dorada,
Data publicarii: 19 Ianuarie 2022
Data actualizare: 19 Ianuarie 2022
Marți seară, Andrei Klabacs a prezentat chefilor o rețetă exotică, iar ingredientele și modul de preparare le regăsiți mai jos. 

INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pentru o porție):

O dorada întreagă 

150 g mazăre congelată 

1 pachet unt 

Sare piper 

o sticlă socată de lămâie 

50 g zahăr 

1 lingură lecitină de soia 

u praz

o sticlă ulei de floarea soarelui 

2-3 ridichi

1 lămâie 

flori comestibile 

 

 

MOD DE PREPARARE:

Fileul de doradă se pregătește în ulei de măsline, cu sare și piper. 

Mousseline de mazăre: mazărea congelată este opărită, pasată, dreasă cu sare, piper și puțin unt. Mixul trebuie dat prin sită să fie fin.

Partea albă a prazului trebuie tăiată în trei bucăți, opărită apoi pe tigaie. Partea din vârf, tăiată fâșiuțe subțiri, care sunt ținute în apă cu gheață, apoi scurse bine înainte de a le pune în baie de ulei. 

Pentru spuma de socată, punem socată la fiert cu o lingurița de zahăr și lăsăm să se reducă. Apoi, la final, se picură o linguriță de lecitină de soia în lichid și se blendează cât să fie ușor aerat și să se formeze o spumă.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies