Nicoleta Aneni, rețeta de la Masterchef: Piept de rață cu piure de morcov

Nicoleta Aneni, rețeta de la Masterchef: Piept de rață cu piure de morcov
Citeste mai mult despre: Nicoleta Aneni, Piept de rata, reteta,
Data publicarii: 13 Ianuarie 2022
Data actualizare: 13 Ianuarie 2022
În ediția de miercuri seara, Nicoleta Aneni a tentat chefii cu un preparat plin de savoare: piept de rață cu piure de morcov. Găsiți, mai jos, ingredientele necesare și modul de preparare a rețetei. 

INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pentru o porție):

2 buc piept de rață

150 g vișine congelate

1 leg sparanghel verde

200 ml vin roșu demisec

200 ml ulei floarea soarelui 

200 g zahăr alb

4 morcovi medii

fulgi sare afumată

1 pachet unt fără sare

20 ml ulei de măsline 

50 ml smântână gătit 

sare marină 

piper

1 leg rozmarin 

1 leg cimbru verde

 

 

MOD DE PREPARARE:


Începem prin a curăța morcovii, îi tăiem în rondele de aceeași marime, punem într-o crăticioară untul și un fir de ulei, adaugăm morcovii și îi lăsăm să fiarbă până se caramelizează.

 

În același timp, punem în altă crăticioară vișinele, zahărul alb și vinul și lăsăm să fiarbă și să scadă până se transformă într-un sos gros. Încercăm cu o lingură de metal sa vedem când rămâne pe spatele ei o pojghiță de sos. 

 

Morcovii caramelizați se pun într-un recipient cu doar jumătate din untul în care au fiert. Adăugam smântâna de gătit și amestecăm până obținem un piure.

 

Crestăm rața cu un cuțit fin, condimentăm cu sare și piper și punem într-o tigaie. 

 

Când se lasă grăsimea, adăugăm cimbrul și rozmarinul lângă carne. 

 

Cand devine pielea crocantă, întoarcem carnea și mai lăsam 2-3 min, după care punem carnea într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru câteva minute. 

 

În timpul ăsta, pregătim sparaghelul care a fost curățat. Îl tragem la tigaie cu grăsimea de la rață, puțină apă și sare afumată. 




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies