Nicolle Scripcar, rețeta de la Masterchef: Paste umplute cu ulei de măsline

Nicolle Scripcar, rețeta de la Masterchef: Paste umplute cu ulei de măsline
Citeste mai mult despre: Nicolle Scripcar, paste umplute, reteta,
Data publicarii: 12 Ianuarie 2022
Data actualizare: 12 Ianuarie 2022
În primul episod al noul sezon Masterchef, Nicolle Scripcar a tentat Chefii cu o porție de paste delicioase. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pt o porție):


Pentru aluatul de paste: 

200 g făina  

3 gălbenușuri de ou 

10 ml ulei măsline 

 

Pentru umplutură: doar gălbenușuri de ou 


Umplutura de paste cu ulei: 

200 ml lapte proaspăt de vacă

100 ml ulei de măsline 

200 g parmigiano

 

Piure de legume pt plating: 

un cartof

o țelină

un morcov

un dovlecel

20 g unt. (20g)

 

 

MOD DE PREPARARE:

Pe un blat, se pune făina și se face ca un vulcan. Înăuntru, punem gălbenușurile, sare, un pic de apă și ulei; frământăm pentru 7-8 min, după care punem aluatul în frigider. 

Tapetăm o tavă cu staniol, separam albușul de gălbenușuri și băgăm gălbenușurile la congelator pt 30 min.

Încălzim lapte pentru 2 minute într-o cratiță, îl turnam într-un blender și încet-încet turnăm uleiul până iese o cremă, aproximativ 10 minute. Final, adăugăm parmezan.

Fierbem legumele pentru 30 de minute, le scurgem și le pasăm într-un blender cu sare și unt. 

Scoatem aluatul din frigider, îl întindem bine-bine cu un făcăleț și îl umplem cu gălbenușul de ou.

Punem un pic de sare și închidem pasta 3 cu ou și 3 cu ulei de măsline.

Deasupra, punem dovlecelul julienne, făcut la tigaie cu 10 g zahăr brun, oțet balsamic și piper. Finalizăm cu piureul de legume și botarga rasă.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies