Oana Ioniță, rețeta de la Masterchef: Piept de rață cu dovleac și spanac

Oana Ioniță, rețeta de la Masterchef: Piept de rață cu dovleac și spanac
Citeste mai mult despre: Oana Ionita, Piept de rata,
Data publicarii: 19 Ianuarie 2022
Data actualizare: 19 Ianuarie 2022
Marți seara, Oana Ioniță a tentat cei trei chefi de la Masterchef cu un preparat din piept de rață, acompaniat de dovleac și spanac. Găsiți mai jos rețeta în detaliu. 

INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pentru o porție):

1 piept de rață

100 gr unt

600 gr dovleac 

500 gr spanac frunze 

sare, piper, 3 crenguțe de cimbru, 

3 căței de usturoi 

usturoi praf

ulei de măsline

 

MOD DE PREPARARE:

Pieptul de rață, curățat de grăsimea în exces, crestat, dat cu sare îl pun la tigaie pe partea cu grăsimea până se rumenește și apoi pe partea cealaltă când adaug cimbru, usturoi și unt. La final, 4 minute la cuptor.

Pentru piure de dovleac: dovleacul curățat îl pun la fiert în apa cu sare, la final - la blender cu lapte și zeama de lămâie. Spanacul îl trag la tigaie cu ulei de măsline, sare și usturoi pudră.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies