Ciorba de ghebe in paine de casa

Ciorba de ghebe in paine de casa
Citeste mai mult despre: reteta, MasterChef,
Data publicarii: 13 Martie 2017
Data actualizare: 13 Martie 2017
MasterChef Romania – la ProTV!

INGREDIENTE SI CANTITATI:

  • 500 gr ghebe
  • 500 gr hribi
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc usturoi
  • 2 buc ardei capia rosu 
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 leg telina apio
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr unt 82%
  • 50 gr faina alba
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 100 gr sare
  • 50 gr piper negru macinat
  • 1 leg cimbrisor
  • 1 leg patrunjel verde
  • 2 buc lamaie
  • 1 kg faina
  • 1 kg faina integrala de grau 
  • 20 gr drojdie uscata
  • 20 gr bicarbonat de sodiu alimentar
  • 2 l apa plata necarbogazoasa
  • 1 litru de lapte 3,5% grasime
  • 100 ml ulei masline
  • cutie flori comestibile

TIMP DE PREPARARE: 1h 30 minute

MENTIUNI LEGATE DE SERVIREA PREPARATULUI:

Se cantaresc toate ingredientele pentru paine, si se aseaza in cuva masinii de facut paine.

Se curata legumele si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 min,pana obtinem o supa concentrata.Pe razuitoarea mica dam usturoiul si morcovul, pe care le calim in ulei incins pana se inmoaie.

Adaugam ardeiul tocat marunt, si lasam pe foc inca 5 min dupa care adaugam ciupercile. 

Turnam supa concentrata cat sa le acopere si lasam la fiert. Dupa ce sunt fierte pregatim separat un roux din unt, faina si smantana pe care il adaugam in supa. Potrivim de sare si piper, adaugam patrunjelul verde si lasam ciorba la odihnit.

Taiem capacul painii si scobim miezul cu o lingura, dupa care punem ciorba inauntru. Separat punem lamaie pentru acrit si flori comestibile pentru indulcit.




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies