Ravioli cu cascaval afumat si suc de rosii

Data publicarii: 26 Martie 2016
Data actualizare: 26 Martie 2016

INGREDIENTE:

Paste:

Faina de grau dur 500gr

2 Oua

Lapte 125ml

Unt

 

Umplutura paste:

Cascaval afumat ras

Galbenusuri de ou

Parmezan ras

Busuioc proaspat

 

Garnitura de legume:

Ulei de masline

Ceapa rosie

Rosii cherry

Zucchini

Ardei capia

Usturoi

Suc de rosii

Infuzie de busuioc

 

Pesto de busuioc:

Busuioc proaspat

Parmezan

Ulei de masline

Sare

 

MOD DE PREPARARE:

Primul pas este realizarea aluatului pentru paste. Se amesteca 500 de grame de faina cu 2 oua, 125 ml de lapte si un cub de unt. Untul are rolul de a face aluatul mai usor de manevrat in momentul intinderii foilor de paste. Dupa ce s-a omogenizat bine toata compozitia, ea se pune la rece timp de 30 de minute pentru a se stabiliza coca si a fi mai usor de intins. 

Intre timp se prepara amestecul pentru umplutura. Se amesteca cascaval afumat ras, impreuna cu parmezan ras, cateva galbenusuri de ou pentru legarea compozitiei si cateva frunze de busuioc proaspat tocate marunt.

Tot din busuioc proaspat se pregateste si un sos pesto. Prima data se infuzeaza frunzele de busuioc in apa fierbinte pentru 7-8 minute, suficient cat sa isi schimbe textura, dar sa nu distuga clorofila care este foarte fragila la temperaturi ridicate. Din acest motiv, busuiocul se scoate in apa cu gheata. Se pune apoi intr-un blender impreuna cu parmezan ras, ulei de masline si un praf de sare. Se mixeaza pana ce amestecul devine capata textura unui sos lejer. 

Dupa ce se scoate aluatul de la rece, cu ajutorul unei masini speciale de facut paste, se intinde coca pana ce se obtin fasii subtiri de maxim 1 centimetru. Acestea se intind pe o suprafata plana, se marcheaza cu un inel rotund formele pentru ravioli ce urmeaza a fi decupate. Apoi foaia de aluat se unge cu galbenus de ou, cu ajutorul unei pensule de silicon, pentru o mai buna aderenta a umpluturii de branza. Cu ajutorul unui pos se portioneaza pasta de branza astfel incat sa se obtina cantitati egale de umplutura pentru fiecare cerc de aluat. Se aseaza apoi o noua foaie de aluat peste prima, se preseaza usor cu mana astfel incat sa se sigileze fiecare portie de umplutura intre cele 2 foi de aluat. Folosind acelasi cerc de mai devreme, se decupeaza cercuri individuale de aluat si se obtin pastele umplute, gata de fiert. Se pun la fiert pentru 3-4 minute in apa clocotita.

Urmatorul pas este prepararea garniturii de legume. Pentru aceasta se taie ceapa rosie si se pune la prajit in tigaie intr-o lingura de ulei de masline. Se taie apoi julienne ardeiul capia si zucchini-ul, iar rosiile cherry se taie in doua. Peste ceapa calita se adauga restul legumelor impreuna cu 2 catei de usturoi. Dupa ce legumele s-au inmuiat, se pune sucul de rosii si apa ramasa de la infuzia de busuioc. Spre final se adauga si pastele proaspat fierte pentru a absorbi din sosul de legume si a prelua aroma acestora.

Ultimul pas este montajul preparatului. Se aseaza 4-5 ravioli in linie dreapta, peste ele se toarna putin sos de legume si se aleg cateva fire de zucchini si ardei capia, cateva rosii cherry si se pun toate, cu grija, printre cercurile de paste. Pentru culoare si aroma, se “picteaza farfuria” cu cateva lingurite de sos pesto si cateva frunze de busuioc proaspat.





VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies