Trio elegance "Arena Bucatarilor"

Trio elegance "Arena Bucatarilor"

Telespectatorii vor descoperi cum sa se hraneasca sanatos si sa fie in forma. Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.

Carne:

  • Piept de rata 40 gr
  • Muschi de vita 40 de gr
  • Proscciutto 20 gr 
  • Sos pesto de rosii uscate
  • Total 100 gr
  • Sos din fructe de padure si vin rosu

Tagliatelle cu sos de hribi:

  • 25 gr de tagliatelle
  • 30 gr de smantana lichida
  • 20 gr hribi
  • Usturoi 5 gr
  • Sare si piper  
  • Total 100 gr

Taietei de legume:

  • Ardei rosu si verde 25 gr
  • Dovlecel 35 gr
  • Morcovi 35 gr
  • Usturoi 5 gr
  • Susan negru
  • Total 105 gr

MOD DE PREPARARE:

Primul pas al retetei este pregatirea bucatilor de carne.

Incepem cu muschiul de vita, care se fasoneaza si se taie o fasie subtire pentru preparatul nostru. 

Se aseaza fasia de vita intre 2 felii de proscciutto, se unge cu sos pesto de rosii uscate si se ruleaza.

Intre timp se pun pastele la fiert, in apa cu ulei de masline. Pastele se fierb in functie de tipul si grosimea lor, intotdeauna respectand timpul mentionat pe ambalaj.

Pieptul de rata necondimentat se pune la prajit pe partea cu pielea, intr-o tigaie rece si fara ulei. Grasimea de la rata se va topi si va fi suficienta pentru a praji pieptul nostru, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Tot in grasimea ramasa in tigaie de la rata, se va praji si rulada de vita cu proscciutto, pana se va rumeni pe toate partile in mod egal.

Ambele bucati de carne se introduc apoi la cuptor. Pieptul de rata se va aseza in tava pentru cuptor cu partea cu piele in sus, pentru ca toata grasimea din piele sa patrunda in carne in timpul coacerii si sa o fragezeasca.

Timp de coacere: 7-8 min

Temperatura coacere: 120 de grade

Pentru garnitura de legume se prajeste intai usturoiul in tigaie. Apoi se adauga la prajit ardeiul gras rosu si verde, morcovul si dovlecelul, toate taiate julienne (fasii subtiri si egale ca dimensiune). Se prajesc timp de cateva minute, astfel incat legumele sa ramana crocante, al dente. Se iau de pe foc si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga la sfarsit boabele de susan negru, pentru aroma si contrastul de culoare.

Intr-o oala cu apa fierbinte se blanseaza legumele verzi, adica se adauga varfurile de sparanghel, curatate anterior si buchetelele de brocoli, pentru 1-2 minute in apa clocotita si apoi sunt scoase in apa cu gheata. Astfel ele isi pastreaza toate proprietatile nutritive si li se accentueaza culoarea.

In uleiul ramas de la prajirea legumelor, se pun cateva bucatele de hribi la rumenit. Se adauga apoi tagliatellele si smantana lichida. Se amesteca pana la omogenizare.

Ultimul pas al retetei este realizarea sosului pentru carne. In tigaia in care s-a prajit carnea, pentru ca uleiul ramas pastreaza toate aromele din carne, se adauga fructele de padure si vinul rosu, se amesteca bine si se lasa la redus, la foc mic, pana ce compozitia capata o textura cremoasa.

Pentru un plus de aroma, la final, carnea se afuma cu aroma de lemn de mar.

 


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni