Florian Carpaci, contorsionistul care a impresionat la  "Romanii au talent", a incetat din viata

Florian Carpaci, contorsionistul care a impresionat la  "Romanii au talent", a incetat din viata

Florin Carpaci, contorsionistul care la 82 de ani a reusit sa reduca la tacere o tara intreaga cu mobilitatea sa in cel de-al doilea sezon "Romanii au talent", a incetat sambata din viata.

Carpaci Florian si-a cautat destul de tarziu gloria: la 82 de ani, insa asta nu l-a impiedicat sa ofere un spectacol cu adevarat impresionant la "Romanii au talent", in 2012.

A reusit sa o impresioneze pe Andra, dar i-a lasat masca si pe cei doi prezentatori, Smiley si Pavel Bartos, care il sustineau din culise pe batran si se minunau de abilitatile sale.

Barbatul era foarte sarac si traia dintr-o pensie de nevazatori. Pe langa faptul ca nu vedea aproape deloc, el nici nu auzea foarte bine, astfel ca i-a fost greu sa comunice si sa asculte opiniile juriului. Florian Carpaci a venit  la preselectiile "Romanii au talent" insotit de un vecin al sau. 

Mihai Petre a declarat complet emotionat: "Este primul numar la care raman mut, nimeni nu s-ar fi asteptat la asta de la un om de 82 de ani!". "Sunteti un exemplu pentru noi toti!", i-a transmis si Andra, emotionata.

Barbatul a murit sambata, pe 15 februarie, la varsta de 84 de ani.


Florian Carpaci - o poveste trista de viata

Scoala primara a facut-o la Deva, doar 4 clase pentru ca nu a mai putut continua din cauza unui accident in anul 1945 pe data de 23 august. Avea 13 ani,  s-a dus la joaca cu alti copii tot de varsta lui si a gasit o grenada langa un tunel de pe cetatea din Deva. Copiii nu au stiut ce este si au aruncat-o ca pe o minge de la unul la altul.  Cand grenada a ajuns la el, a tras de o veriga, aceasta a inceput sa fasaie, iar el cand a auzit a aruncat-o pe scarile care urcau la cetate si a atunci a si explodat. 

S-a trezit abia dupa o saptamana la la spitalul din Deva. Leziunile suferite au fost grave:  nasul despicat si un ochi scos. A stat la spitalul din Deva 2 luni si dupa aceea a fost trimis la spitalul judetean Timisoara, unde a suferit nenumarate operatii la nas si la ochi, unde i s-a pus o proteza.  In spitalul judetean Timisoara a stat 8 luni dupa care a fost transferat la Deva.

Dupa ce a iesit din spital nu a mai putut merge la scoala si s-a angajat ca maturator de strada, intrucat parintii erau foarte saraci si trebuia sa isi castige existenta.

In Deva a venit la un moment dat un circ la care el trebuia sa faca curatenie. O persoana din partea circului vazand ca este copil necajit l-a rugat sa mearga cu ei pe la diferite spectacole, la ingrijit de animale si pastrat curatenia dandu-i un salariu bun. Acest circ era privat ; asa a umblat ani de zile putandu-si castiga existenta.

In timpul liber incerca sa faca si el scamatoriile cercului si asa a reusit sa il execute, dar niciodata in fata publicului. 

In ultimii ani a trait singur, cu o pensie de 230 RON, vecinul lui fiind singurul care avea grija de el. Acelasi vecin a fost si cel care l-a inscris la emisiunea «Romanii au talent», cand a vazut talentul batranului.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni