• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Daria Matei, patinatoarea campioană de la Românii au talent, a încântat juriul: ”Ne-ai oferit un moment frumos”  

Daria Matei, patinatoarea campioană de la Românii au talent, a încântat juriul: ”Ne-ai oferit un moment frumos”  

Daria Matei, patinatoarea campioană de la Românii au talent, a încântat juriul: ”Ne-ai oferit un moment frumos”  

În această seară, la Românii au talent sezonul 9, Daria Matei a avut un moment spectaculos de patinaj. 

Anul acesta, Daria Matei (15 ani), care locuiește în Italia, Padova, a ieșit campioana Italiei la patinaj artistic pe role și Campioană Europeană, categoria cadeți, unde a reprezentat România (are dublă cetățenie). Anul trecut, a ieșit vicecampioana Italiei și a luat locul III la Europene.

Citește și: Momentele când Florin Călinescu a apăsat Golden Buzz la ”Românii au talent”!

Pentru că Daria era un copil foarte activ, dornic să învețe lucruri noi, mama ei a decis să o îndrepte către un sport. Avea trei ani când a început antrenamentele, iar Daria spune că era fascinată de tot ce se întâmpla în sala de sport. De asemenea, a făcut balet clasic timp de 7 ani, dar și înot, gimnastică artistică și tenis. Spune însă că atunci când patinează... simte că zboară.

Părinții Dariei au plecat în 2004 din Tecuci, județul Galați, când Daria este foarte mică. 

În Italia, tatăl Dariei lucrează în metalurgie, într-o fabrică – face uși antiincendiu – de exemplu – mama ei este menajeră, face curățenie în casele italienilor. La bază, mama este tehnician dentar. Tatăl muncește foarte mult ca să suporte cheltuielile familiei, mai ales că mama lucrează part-time ca să o însoțească pe Daria peste tot. 

Pentru a se antrena, parcurg zilnic o sută de kilometric și nu o dată s-a întâmplat ca Daria să se ocupe de studii în timpul călătoriilor cu mașina. Are antrenamente şi la Ponte di Legno, pentru care parcurg 600 de kilometri, unde Daria se antrenează cu o faimoasă sportivă (Sara Locandro) şi cu un alt antrenor.

Daria este elevă la un liceu de limbi străine, unde studiază germana, engleza, spaniola şi italiana, pe lângă toate celelalte materii care se învaţă într-un liceu normal. 

Daria nu a mai apărut niciodată la televizor, dar întotdeauna a urmărit Românii au talent alături de părinții ei. „Râdeam, plângeam împreună cu toți concurenții”. Tatăl i-a spus deseori că și-ar dori să o vadă și pe ea la această emisiune, însă ea n-a crezut niciodată că o să ajungă aici. Acum, își dorește să arate frumusețea patinajului pe role, așa cum o vede ea. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni