• PRO TV
  • Eurovision 2014: Cine va reprezenta Romania la concursul european de muzica

Eurovision 2014: Cine va reprezenta Romania la concursul european de muzica

Eurovision 2014: Cine va reprezenta Romania la concursul european de muzica

Paula Seling si Ovi vor reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa "Miracle", castigatoare a finalei selectiei nationale a Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la Teatrul "SicaAlexandrescu" din Brasov.

Piesa "Miracle", interpretata de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), a fost compusa de Ovidiu Cernauteanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

Romania va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 8 mai, la Copenhaga, în Danemarca. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai.

Melodia "Miracle", care va reprezenta Romania la Eurovision, a fost aleasa in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%).

In urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mirela Vaida Boureanu (12 puncte), Paula Seling si Ovi (10 puncte) si Anca Florescu (8 puncte).

Dupa anuntarea castigatorului selectiei nationale a Eurovision, Ovi a spus: "Va multumim din suflet. Suntem onorati. Ne-ati pus o povara mare pe umeri".

La randul sau, Paula Seling a spus ca "se intampla miracole, momente ca acesta". Ea a multumit celorlalti concurenti pentru show-ul pe care l-au facut si pentru fiecare clipa frumoasa pe care au oferit-o telespectatorilor. "Va promitem ca vom face tot ce putem ca sa va facem mandri ca ne-ati ales pe noi", a mai spus Paula Seling.

In urma preselectiei, in selectia nationala a Eurovision au intrat: Paula Seling si Ovi - "Miracle", Bere Gratis - "Despre mine si ea", The dAdA - "Unpredictable", The Zuralia Orchestra - "You Know", Vizi Imre - "Kind of Girl", Anca Florescu - "Hearts Collide", Silvia Dumitrescu - "Fiorul iubirii", Renée Santana feat. Mike Diamondz - "Letting Go", Stefan Stan feat. Teddy K - "Breathe", Naomy - "Daca tu iubesti", Mirela Vaida Boureanu - "One More Time" si Marcel sal Craciunescu - "Hardjock".

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni