Opis Band si Adi Cristescu

Data: 04 Iunie 2015

Romanii au talent, sezonul 5 - Semifinala 5

In urma cu 8 ani a luat nastere acest concept, Opis Band. Initial proiectul a inceput intr-o formula de 7 instrumentisti, la momentul acela majoritatea fiind angajati ai Operei Nationale Romane Iasi, de unde si denumirea Opis (Opera Iasi). De-a lungul timpului si odata cu daruirea si dragostea fata de muzica si fata de complexitatea repertoriului ales, Opis Band  si-a marit familia, si astfel 21 de artisti pornesc un nou concept, Opis Big Band. 

In urma cu doi ani am luat hotararea de a ramane in formula in care ne vedeti astazi! Am reusit astfel dupa atata timp sa formam o familie unita si frumoasa, in care noi credem foarte tare! In prezent suntem o echipa de 14 artisti, fiecare avand un rol foarte important si de neinlocuit!

Din punct de vedere reportorial, Opis Band poate aborda orice partitura, avand si varietate stilistica, performand in interpretarea unor piese de mare dificultate si virtuozitate din jazz, pop-rock, ballroom, pana la noile ritmuri disco-dance.

Noi suntem o trupa menita sa-ti faca viata mai frumoasa! Muncim cu drag pentru a bucura oamenii si asta ne lumineaza si noua vietile! 

Theodor Popescu – Tobosar

Am inceput sa studiez muzica la pian din clasa I in orasul Buzau. Ulterior m-am mutat in Iasi si iata-ma absolvent al Colegiului National de Arte „Octav Bancila” si al Universitatii de Arte „George Enescu”, specializarea percutie.

In prezent sunt tobosarul si initiatorul proiectului Opis Band, care de altfel reperzinta si MAREA MEA PASIUNE si TIMPUL MEU LIBER!

Andrei Cristian Diaconu – Bassist

Dragostea mea pentru muzica a inceput din gimnaziu si aprofundata in liceu, cand am studiat chitara clasica la Colegiul National de Arte “Octav Bancila” Iasi, perioada in care am participat la concursuri si olimpiade nationale si internationale de chiatara, strangand in palmares numeroase premii.

In prezent sunt student la Master, anul I, in cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” Iasi, Specializarea Cultura Muzicala. 

Acum, sunt bucuros de noua mea experienta pe care o traiesc cu sufletul la gura alaturi de colegii si prietenii mei de la Opis Band, fiind bassist in aceasta echipa.

Vlad Atanasoaeo - Pianist

M-am nascut in Iasi, pe data de 11.11.1991, si am copilarit in Vaslui. Am facut liceul la Colegiul National de Arte “Octav Bancila”, Iasi, unde am studiat Pedagogie Muzicala, iar mai tarziu, compozitie clasica, la Universitatea de Arte “George Enescu”. De-a lungul studiilor, am predat pian, teorie si solfegii si am participat la diverse proiecte (coruri, trupe),  concursuri de compozitie. In prezent sunt student la Master, Compozitie clasica, in cadrul aceleiasi universitati si sunt pianist in Opis band, unde am avut parte de cea mai mare evolutie pe plan profesional, intr-un timp foarte scurt. 

Eugen Tobos - Chitarist

In prezent sunt student in anul II la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, specializarea Chitara Clasica.

De-a lungul timpului am participat la numeroase concursuri si olimpiade nationale si internationale de chitara, strangand sufiecente distinctii cat sa imi pot incepe cariera muzicala ca si chitarist.

De curand sunt chitaristul acestui proiect, Opis Band, care mi-a deschis orizontul din punct de vedere profesional si m-a ajutat sa descopar si alte taine ale muzicii si care mi-a adus alaturi oameni dragi sufletului meu,  devenind  cea de-a doua familie pentru mine. 

Irina Gorga - Solista

Am absolvit la Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, specializarea Canto clasic. 

In primul an de facultate, profesorul meu de canto, solist la acea vreme in Opis Band, mi-a propus sa merg la casting-ul pe care il organizau ei pentru solista. M-am prezentat la casting si de atunci nu m-am putut desparti de acest proiect si am trait la intensitate maxima fiecare moment din evolutia acestuia si implicit a mea. Pot spune ca din punct de vedere profesional, Opis este cea mai mare realizare a mea! Odata cu aceasta oportunitate am ajuns sa iubesc ceea ce fac si sa nu ma pot dezlipi de scena si chiar de repetitiile pe care le avem pentru pregatirea unui concert sau a unui eveniment. Usor, usor, Opis a devenit familia mea profesionala. 

Diana - Alexandra Moraru – Backing Vocals

In prezent sunt studenta la Master in cadrul Universitatii de Arte  „George Enescu” Iasi, la sectia Compozitie Muzica Usoara – Jazz.

Sunt foarte incantata si totodata bucuroasa ca fac parte din Opis Band, alaturi de care ma aflu din noiembrie 2014. Band-ul este pentru mine ca o a doua familie, unde am invatat sa-mi dezvolt anumite abilitati din punct de vedere muzical, sa fac ceea ce ma reprezinta si de ce nu sa petrec timpul alaturi de prietenii mei talentati.

Cristina Talmaciu – Backing Vocals

Am terminat si facultatea si masteratul de interpretare muzicala, sectia canto clasic. Aceasta calatorie mi-a daruit o viata aparte, luminoasa si pot spune ca sunt implinita. Muzica mi-a adus liniste si bucurii, pe langa experiente de neuitat si oameni minunati alaturi de care am ajuns sa lucrez si sa ma bucur in continuare de ea.

Pe langa activitatile mele din prezent, pot spune ca sunt mandra ca fac parte si dintr-o trupa de prieteni, o trupa draga sufletului meu de ani de zile, in care mi-am dorit sa ajung sa cant si eu si iata ca incepand cu decembrie 2013, fac parte din backing-ul trupei Opis Band. 

Iulian Gorga

Pe langa lectiile de muzica clasica am avut norocul si bucuria de a avea alaturi de mine pe unul din unchii mei, care mi-a deschis drumul catre folclor. 

In clasa a IV-a in cadrul Scolii de muzica de la Vaslui am facut parte dintr-un cvintet de instrumente de suflat, care in doi ani de zile a ajuns sa alature 14 copii talentati, formand astfel un grup instrumental. Cu acest grup am avut ocazia sa vizitez lumea si sa experimentez tainele muzicii clasice, balcanice si chiar folclorice, la diverse concursuri de specialitate din lume si chiar din tara.

De-a lungul timpului am avut numeroase colaborari cu diverse institutii de prestigiu.

In anul 2010 am avut oportunitatea, de care se pare ca am profitat la maxim, de a intra in Opis Big Band, pe vremea aceea, si iata-ma azi, tot aici, la Opis Band, alaturi de oamenii, prietenii si colegii care mi-au devenit intre timp si familie.

George - Robert Cristea – Saxofonist

Am aprofundat cursurile de clarinet atat in timpul liceului la Colegiul National de Arte „Octav Bancila” Iasi si mai apoi in cadrul Universitatii De Arte „George Enescu” Iasi, specializarea Interpretare Muzicala – Instrumente.

Atractia fata de saxofon a venit un pic mai tarziu, in timpul facultatii, si am fost autodidact in ceea ce priveste tainele acestui instrument.

A urmat apoi proiectul Opis Band din care fac parte din 2011 si pentru ca acesta a „suferit” mai multe modificari ca si repertoriu si formula de scena, m-am adaptat la cerintele momentului si astfel am invatat sa cant si la bariton, saxofon tenor si saxofon sopran.. 

Andrei Manoliu – Saxofonist

Am inceput sa studiez muzica din clasa a V-a la clarinet, instrument cu care am participat in fiecare an la olimpiade si concursuri nationale si internationale. 

In liceu am fost atras de saxofon, hotarat fiind sa-l studiez mai aprofundat la Conservator si Master. 

Sunt membru al Opis Band din 2008 si iubesc acest proiect si tot ceea ce-l reprezinta.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies