• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Românii au talent 2022: Captivă în casă din cauza unei boli nemiloase, Casiana Biteș și-a găsit alinarea în pictură

Românii au talent 2022: Captivă în casă din cauza unei boli nemiloase, Casiana Biteș și-a găsit alinarea în pictură

Casiana are 16 ani, este din Ialomița și s-a născut cu o boală rară, gravă, metabolică, ce i-a adus și multe alte complicații.

Suferă de fibroză chistică, iar tratamentul ce costă 25.000 de euro îi oferă timp de o lună ocazia să trăiască precum un om normal. Acum iese din casă și cea mai mare dorință a ei a fost să meargă la mare, să simtă mirosul mării.

A stat 16 ani numai în casă, acolo unde desena ca să nu simtă singurătatea. Este elevă la Liceul de Arte din Slobozia, însă nu a fost niciodată la cursuri din cauza condiției medicale. A învățat să picteze singură exersând diverse tehnici. 

Pentru ea pandemia a fost cea mai normală perioada din viață, pentru că mască oricum purta de mica, având un risc foarte mare de a face infecții respiratorii. În plus, a reușit să își cunoască și colegii la cursurile online. Spune zâmbind că deja și-a făcut o prietenă, prima prietenă din viața ei. 

Fiecare gură de aer pentru Casiana este un chin, iar din cauza bolii, la 13 ani a dezvoltat și un diabet insulino-dependent. În fiecare zi ia medicamente pentru plâmâni, stomac, antibiotice, aerosoli și vitamine. Face 4 injecții cu insulină pentru diabet și zeci de verificări ale glicemiei. Își dorește un singur lucru: să trăiască o viață normală și să iasă afară din casă fără să îi fie teamă că se poate îmbolnăvi. Fata are foarte mari emoții pentru momentul de la Românii au talent.

Casiana a pictat un portret pe scena talentelor, iar jurații au aplaudat-o în picioare. 

Andi: Eu cred că în seara asta, tu ai inspirat foarte mulți oameni prin efortul pe care tu l-ai făcut. Ai făcut un lucru extraordinar! Bravo!”

Casiana merge în etapa următoare cu patru de DA.

Vezi momentul integral pe VOYO

Emisiunea Românii au talent poate fi urmărită în avans cu 24 de ore pe VOYO

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni