• Emisiuni
  • Românii Au Talent!
  • Valentin Luca, fost finalist la "Romanii au talent", actual campion mondial la flair bartending: "Traiesc cea mai frumoasa perioada a vietii mele"

Valentin Luca, fost finalist la "Romanii au talent", actual campion mondial la flair bartending: "Traiesc cea mai frumoasa perioada a vietii mele"

Valentin Luca, fost finalist la "Romanii au talent", actual campion mondial la flair bartending: "Traiesc cea mai frumoasa perioada a vietii mele"

Valentin Luca vorbeste intr-un interviu pentru protv.ro despre cum i s-a schimbat viata dupa castigarea titlului de cel mai bun barman de flair din lume si da cateva sfaturi utile celor care isi incearca norocul sezonul acesta la "Romanii au talent".

Cat de ocupat esti, in prezent? Cate spectacole ai in medie pe saptamana?

Sunt foarte multe, cel putin vinerea si sambata pana in luna noiembrie sunt toate ocupate deja cu evenimente. Asadar pregatiti-va sa ma vedeti anul asta in toate colturile tarii.

 

Cum a fost sa castigi titlul de cel mai bun barman de flair din lume? Ce avantaje ai avut fata de ceilalti concurenti?

Senzatia este unica sa stii ca ai urcat pe cea mai inalta treapta posibila a carierei tale. Saptamani bune dupa concurs am stat si am reflectat asupra celor intamplate. Si sincer toti finalistii au avut un timp foarte lung sa pregateasca in detaliu aceasta finala mondiala, asadar nu prea au fost avantaje sau dezavantaje. Eu cred ca perseverenta si seriozitatea cu care tratez ceea ce fac m-au condus spre titlul mondial.  

 

Povesteste-ne pe scurt viata ta din ultimii doi ani

Ultimii doi ani au fost plini de activitate, plini de evenimente si de departe cea mai frumoasa perioada a vietii mele. Am muncit foarte mult si rezultatele se pare ca au fost pe masura asteptarilor. Am avut rezultate neasteptat de bune atat pe ramura de evenimente cat si pe cea competitionala, pentru ca este dificil sa te pregatesi la un nivel inalt in doua directii simultan.  In 2011 am castigat concursuri mari internationale in Varsovia, Tokio si Riga si cateva competitii nationale, In 2012 am devenit campion mondial si mi-am indeplinit cel mai mare vis al meu.
 

 

Care sunt rezolutiile tale pentru 2013? Ce vrei sa schimbi la tine, ce vrei sa faci mai mult si ce nu vrei sa mai faci deloc?

In primul rand nu voi renunta la pregatirea zilnica, indiferent de programul pe care-l voi avea si uitandu-ma peste calendar stiu ce ma asteapta in 2013. Vreau sa fac mai mult sport, vreau sa joc mai mult tenis, sa alerg si binenteles sa invat sa cant la chitara.  

Care e cel mai important lucru pe care l-ai invatat in ultimii doi ani?

Calatoresc foarte mult iar in ultimii doi ani am intalnit oameni cu adevarat extraordinari, oameni care au intrat in viata mea si de la care am invatat multe, oameni simpli, brand ambassadori, manageri de locatii, oameni de televiziune si oameni de radio. Datorita lor am invatat sa fiu profesionist si le multumesc din suflet tuturor pentru sfaturile date.    

 

Cum erai anul trecut? Ce planuri si  proiecte aveai?

Cum spuneam si putin mai sus, anul 2012 a fost probabil cel mai bun an din viata mea. Am reusit sa imi indeplinesc mai tot ce mi-am propus. Sunt intr-adevar cateva proiecte mici care nu mi-au iesit si le-am abandonat dar le voi duce la bun sfarsit in anul acesta. Tot in 2012 m-am mutat in chirie cu prietena mea, undeva in Bucuresti intr-un apartament dragut cu doua camere.  

 

Care sunt prioritatile tale anul acesta?

Pe plan profesional trebuie sa-mi mentin titlul de campion mondial in Flair Bartending, asta inseamna mai multa pregatire si mai mult antrenament decat in anii trecuti. Am un nou show original la care lucrez din ianuarie si care va fi gata in aproximativ doua luni de zile. Un show inedit care va duce bartendingul la un alt nivel. Stau cu chirie in Bucuresti, deci, o alta prioritate ar fi sa-mi cumpar un apartament. 


Ce inseamna pentru tine sa ai succes?

Sa ai succes inseamna sa fii apreciat si respectat pentru ceea ce faci. Si asta nu este deloc usor, trebuie sa faci sacrificii, sa renunti la multe si sa nu ai timp liber. Cineva spunea odata ca, daca ti-ai dori sa ai succes la fel de mult cat ti-ai dori sa respiri atunci cand esti sub apa... atunci vei avea succes.  

 

S-a schimbat ceva in relatia cu cei din jurul tau (prieteni, familie) de cand ai aparut la ROMANII AU TALENT?

Eu cred ca nu s-a schimbat nimic. Am prieteni extraordinari care inteleg perfect prin ceea ce trec, pentru ca viata mea este intr-un proces de schimbare continuu. Este dificil sa-ti aduci aminte dupa un an, o persoana cu care ai avut un schimb de cateva vorbe. Ca persoana publica intalnesc oameni noi in fiecare zi si este foarte greu sa-i memorezi pe toti, unii inteleg, altii inteleg mai putin.

 

Cu care dintre fostii colegi de la ROMANII AU TALENT ai ramas prieten si dupa show? Cat de des tineti legatura?

Cu majoritatea tin legatura, ne sunam periodic, ne dam sfaturi, ne-am tot spus ca ne intalnim dar nu ne nimerim niciodata cu programul. Eu ii sun cand sunt la volan, imi pun “handsfree-ul“ si dam drumul la conferinta. Vorbesc des cu Valentin Dinu, Adrian Tutu, Marian Vasilescu, fostii mei colegi de la BarSession, Razvan si Claudiu, Cosmin Agache, Paul de la Trubble si cam atat. 

 

Ai un model in viata?

Apreciez multe personae, dar nu cred ca am un model exact in viata, admir fantastic oamenii perseverenti, inventivi care lupta si reusesc in viata, stim bine ca nu sunt multi la numar. 

 

Care sunt artistii pe care-i admiri cel mai mult?

Imi place mult Andi Moisescu, care este cu siuguranta cel mai iubit om de televiziune din Romania, am avut ocazia sa o cunosc pe Ilinca Vandici si mi se pare la fel, o femeie impecabila si foarte desteapta. Cuplul formidabil descoperit de Pro format din Pavel Bartos & Smiley.

 

De ce crezi ca se pune atat de mult accentul pe look in showbiz? Crezi ca adevaratele talente mai au vreo sansa?

Se pune accent pentru ca asta se cere si se pare ca asta se vinde. Se obisnuieste ca produsul sa fie frumos ambalat si la fel de frumos impins in fata. Dar raman la concluzia ca adevaratele talente sunt facute pentru a avea succes, indiferent cat de lung si greu va fi drumul spre acesta.

 

Care este cel mai frumos lucru care ti s-a intamplat pana acum, de cand ai aparut la TV?

Ma bucur de tot ce mi se intampla de cand am aparut la TV. Ma bucur de fiecare secunda de aplauze primite la evenimentele la care particip, ma bucur mult ca lumea da valoare si apreciaza atat de mult ceea ce fac. 

Blockbuster-ul entertainment-ului romanesc se intoarce la ProTV si online pe Voyo.ro. ROMANII AU TALENT - 15 februarie, de la 20:30

 Ce schimbare de look ti-ar placea sa faci, dar iti lipseste curajul?

Am avut parul vopsit rosu cu cativa ani buni in urma, dar nu cred ca mai am curajul sa o fac asta acum. Imi plac schimbarile si le voi face mereu dar treptat ca socul sa nu fie prea mare. 

 

Ce sfaturi le dai celor care participa anul acesta la Romanii au talent?

Sa treaca cumva peste emotii si sa aiba incredere in ei, pentru ca increderea iti da siguranta iar siguranta te linisteste. Si eu am cateodata emotii inainte sa intru pe scena dar folosesc un truc mai neortodox imi imaginez toata multimea in costum de baie  :)) incep sa rad si imi mai revin putin. 

 

Ti s-a intamplat vreodata, cand repetai pentru numere, sa gusti din cocktail-uri mai mult decat era cazul?

Nu, niciodata. In flair bartending iti trebuie multa indemanare si precizie. Sunt profesionist si automat alcoolul iese din discutie.   

 

Cu dragostea cum stai?

Stau bine, sunt intr-o relatie de 3 ani de zile cu Ioana, o fata din Brasov. Ne-am mutat in Bucuresti impreuna suntem fericiti si totul merge foarte bine intre noi. Este putin mai greu pentru ca eu sunt plecat destul de mult timp din Bucuresti dar ma intelege si ma sprijina in tot ceea ce fac.

 

Daca ar fi sa faci un cocktail care sa reprezinte show-ul ROMANII AU TALENT, ce ar contine si cum ar arata?

Cu siguranta va avea culorile Romaniei si va fi facut din ingrediente care se gasesc doar la noi in tara. Dupa cum bine stiti am facut si la Happy Hour de 1 Decembrie 70 de cocktailuri in culorile steagului romanesc iar la baza am folosit palinca. Probabil as face ceva asemanator. 


VEZI AICI CE TALENT TE FACE PE TINE EROU! 

Smiley si Pavel Bartos iti spun ce talent special ai, iar prietenii tai te trimit la urmatorul show LIVE "Romanii au talent".

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni