Cum au ajuns frații Iulian și George Safir la conducerea companiei fondate de tatăl lor

Cum au ajuns frații Iulian și George Safir la conducerea companiei fondate de tatăl lor

Iulian Safir și George Safir conduc destinele companiei de familie care le poartă numele. Cu o tradiție de peste 30 de ani, societatea a cunoscut o creștere fabuloasă după ce a fost preluată de cei doi frați de la tatăl lor.

Iulian și George Safir au crescut cu businessul în sânge. Tatăl lor, Ghiorghi Safir, a început să crească pui de carne la începutul anilor ’90, la Vaslui, într-o fostă moară naționalizată de regimul comunist, cumpărată de antreprenorul vasluian.

La început, firma era mică și gestiona câteva mii de pui. Însă, pe măsură ce timpul trecea și cei doi frați creșteau, căpătau tot mai multă experiență. Atunci, tatăl lor a făcut un pas în spate și i-a lăsat pe ei la conducere. A fost una dintre cele mai înțelepte decizii ale experimentatului antreprenor, care a văzut cum afacerea familiei crește vertiginos, de la an la an.

Azi, Safir deține mai multe ferme de pui, o fabrică de nutrețuri, un abator, o fabrică de preparate și un lanț propriu de magazine.

Suntem printre puținii, dacă nu singurii, producători din România care produc pui cu creștere lentă, cu culoare naturală. Nu culoarea galbenă. Românii cred că puii cu culoarea galbenă sunt pui crescuți ca la țară”, a spus George Safir.

Culoarea galbenă la pui se obține prin furajul ce se dă să-l consume, în sensul că s-ar putea pune caroten în furaj. Carotenul, fiind de culoare galbenă, implicit se duce în pielea puiului”, adaugă Iulilan Safir. 

Culoarea naturală a puiului crescut la țară nu este galbenă, dezvăluie fratele său mai mare. „Este un galben pai, care este dat mai mult de grăsimea de sub piele, pe care o face puiul la țară”, concluzionează George Safir.

Care au fost cele mai grele momente din istoria companiei Safir? Află în VIDEO-ul de mai jos!


 

Urmărește Șef sub acoperire în avans, pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Șef sub acoperire

Articole pentru emisiune Șef sub acoperire

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni