• Emisiuni
  • Șef sub acoperire
  • Șef sub acoperire 20 aprilie | Marius Mocanu, dispecerul cu două facultăți. Ce nu s-a văzut la TV

Șef sub acoperire 20 aprilie | Marius Mocanu, dispecerul cu două facultăți. Ce nu s-a văzut la TV

Șef sub acoperire 20 aprilie | Marius Mocanu, dispecerul cu două facultăți. Ce nu s-a văzut la TV

Alex Filip de la One Star Security a mai lucrat o zi sub acoperire în cadrul firmei sale. Managerul de Securitate a inspectat departamentul Dispecerat și monitorizare video, unde a cunoscut un om deosebit.

Alex Filip își făcuse deja o impresie bună după cele 4 zile de muncă sub acoperire, în urma cărora a recompensat patru angajați. Gini Mikele este agentul care l-a impresionat cel mai mult.

Însă, într-un nou experiment sub acoperire, șeful a avut ocazia să-l cunoască pe Marius Mocanu, un bărbat de 51 de ani care lucrează ca dispecer la centrul de alarmă al firmei. El face parte dintr-o echipă ce monitorizează video toate obiectivele păzite de One Star Security și trimite echipaje de intervenție în caz de urgență.

Alex Filip a aflat, cu această ocazie, câtă muncă se află în sarcina echipei de monitorizare. Dar, mai presus de orice, a fost surprins să afle că dispecerul Marius Mocanu are studii peste cele solicitate de fișa postului.

Am două facultăți, Zootehnie și Teoleogie, și un master în Teologie”, i-a spus bărbatul. Șeful sub acoperire a fost uimit să afle că un om de pregătirea lui lucrează tocmai la dispeceratul One Star. „Este, pur și simplu, impresionant”, a spus Alex Filip, însă asta nu e totul. Marius este și scriitor. Are trei cărți publicate și alte șapte pe care nu le poate publica încă din lipsă de bani. 

„Am fost alcoolic și am stat pe străzi”

În pauza de masă, Alex Filip află și mai multe lucruri impresionante despre angajatul de la dispecerat. Bărbatul îi mărturisește că „până acum 11 ani” a fost alcoolic și a fost nevoit să trăiască pe străzi.

Am fost dependent de alcool, am avut o tentativă de sinucidere, am stat în comă șase zile. După ce mi-am revenit, am zis că trebuie să mă regăsesc. Am 11 ani de când nu beau deloc și am luat-o ca pe o provocare și ca pe o șansă pe care mi-a oferit-o Dumnezeu”, a mai spus Marius.

Alex Filip a rămas fără cuvinte. Un astfel de om remarcabil lucrează în firma lui de doi ani și el nu știa nimic. Iar mărturisirile dureroase continuau să vină.

Am stat aproape doi ani de zile pe străzi, am dormit în canale. Trăiam din mila celor din jur. Am dormit la –25 de grade, pe beton. Cel mai mult nu m-am spălat 4 luni”, a continuat Marius Mocanu. Bărbatul a ieșit la liman după un moment crucial de introspecție, în care s-a căit pentru toate greșelile vieții. Apoi a găsit puterea de a o lua de la zero. 

În primul rând, a trebuit să accept că băutura a făcut parte din viața mea și că a fost și este o problemă”, a continuat bărbatul, care și-a recâștigat viața independentă și soția, care îl părăsise.

Alex Filip l-a chemat la sediul firmei și i-a mărturisit că lui i s-a confesat. Cum a reacționat bărbatul și ce răsplată a primit, aflați mai jos!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Șef sub acoperire

Articole pentru emisiune Șef sub acoperire

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni