Șef sub acoperire 27 aprilie | Cum a intrat în afaceri Livia Baba, proprietara BLA Shine

Șef sub acoperire 27 aprilie | Cum a intrat în afaceri Livia Baba, proprietara BLA Shine

Cele mai mari riscuri ți le asumi în tinerețe, pentru că, dacă se întâmplă să greșești, atunci ai energia și timpul necesar pentru a reveni în forță. Livia Baba avea 22 de ani când a întrat în lumea afacerilor, iar azi conduce o firmă cu aproape 200 de angajați.

Livia Baba este o tânără antreprenoare din Cluj care, la 22 de ani, a decis să-și deschidă propria companie în domeniul serviciilor profesionale de curățenie. A absolvit un curs dedicat tinerilor antreprenori, iar la finalul său a obținut un credit, numai bun pentru startul unui business.

Începutul a fost anevoios, mult timp fiind singura angajată a firmei nou înființate.

La început eram doar eu, one woman show. Dimineața, de la 5:00, mergem la curățenie până la ora 8:00, aproximativ. Îmi schimbam uniforma în cămașă și mergeam la vânzări. În a doua parte a zilei, de la 17:00, continuam cu curățenia, până la ora 22:00 – 23:00, aproximativ. Lucram 14-16 ore pe zi, aveam biroul în dormitor, iar depozitul era în garaj”, își amintește antreprenoarea.

Dar, banii primiți la început de drum s-au epuizat rapid. Era pe punctul de a închide firma, însă a găsit resurse se continue. Al doilea moment de cumpănă a fost pandemia de Covid-19, când circa 80% din clienți au anunțat-o că renunță la colaborare din cauza suspendării propriei activități. Atunci, BLA Shine și-a adăugat în portofoliu serviciul de dezinfecție.

Chiar la începutul pandemiei nu eram acreditați pentru astfel de servicii și am grăbit acreditarea, ca să putem să prestăm”, a mărturisit Livia Baba.

Părinții ei, nevoiți să muncească în Spania

Livia Baba a fost un copil de „căpșunari”, cum li se spunea românilor care plecau la muncă în Spania sau alte state din Europa. Părinții ei au fost nevoiți să-și lase fiica acasă, pentru a căuta un trai mai bun în afara țării. „Au rămas 20 de ani. Nu am crescut frustrată, pentru că aveam conexiune și legătură cu ei, dar eram mai matură decât generația mea”, a mai spus antreprenoarea, care ulterior și-a însoțit părinții la muncă în Spania, la cules de struguri.

Din clasa a IX-a a locuit singură în Cluj-Napoca, perioadă în care a devenit mult mai responsabilă decât alt tânăr de aceeași vârstă.

M-a făcut să fiu mult mai responsabilă. În același timp, am dezvoltat o abilitate de a-mi asuma riscuri, și asta vine tot din copilărie. Adică, dacă pierd, ce pot să pierd?”, a mai spus tânăra antreprenoare.

Livia Baba este căsătorită și are doi copii. Cum reușește să aibă timp pentru familie – află din VIDEO-ul de mai jos!


 

Urmărește Șef sub acoperire în avans, pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Șef sub acoperire

Articole pentru emisiune Șef sub acoperire

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni