The violin guy - RADU CERNAT

Data publicarii: 23 Mai 2018
Data actualizare: 23 Mai 2018
A inceput sa cante la pian de la varsta de 4 ani, iar la 6 ani a fost admis la scoala de muzica Dinu Lipatti din Bucuresti. La 8 ani a inceput studiul viorii, iar la 20 a descoperit placerea de a canta la chitara. Este si interpret vocal si compozitor si entertainer. In plan profesional, Radu marturiseste ca se simte un om implinit
Terminase liceul, abandonase vioara, insa compunea si canta in trupa Korekt a lui Adi Cristescu. Trupa lansase videoclipul „1U si cu 1A”. Era pe val, compunea si inregistra in studioul trupei, avea succes. Decizia de a renunta la vioara si de a se dedica unor stiluri muzicale in voga a creeat o ruptura intre Radu si tatal sau care i-a catalogat indeletnicire ca fiind „demne de un derbedeu”. Radu se simtea bine cu ceea ce era, indiferent de parerile celor din jur. Nici in ruptul capului nu se gandea sa schimbe ceva, insa, a facut-o.

Totul s-a intamplat intr-o clipita din momentul in care o cunostinta i-a cerut ajutorul. Un tanar de aceeasi varsta l-a rugat sa-i faca o inregistrare in studioul trupei. Avea nevoie de un demo ca sa aplice pentru o bursa in America, la Louisiana State University. Radu a raspuns afirmativ printr-un „DA” sincer si dezinteresat. In semn de recunostinta, prietenul i-a propus sa trimita si el un demo.

Erau mai multe burse scoase la concurs. Asa se face ca, dupa doi ani in care nu mai pusese mana pe vioara, la 4:30 dimineata, a inregistrat si demo-ul lui. Ambele au fost trimise la universitatea din Statele Unite. Doar Radu a obtinut bursa. S-a simtit incomod, insa a decis sa mearga pe necunoscutul drum al cunoasterii. Este convins ca puterea acelui „DA” a fost karmica si a stat la baza a tot ceea ce avea sa urmeze... aventura americana... Plecarea in USA nu a fost premeditata, dar a fost asumata inca din momentul in care a pasit pe taramul fagaduintei. Talentul l-a recomandat si atunci cand a fost invitat sa cante pentru Cher, in cadrul unui eveniment privat, dar si atunci cand, intr-o circumstanta aleatorie, i-a cantat lui Stevie Wonder.

Radu a crescut intr-o familie de melomani, chiar daca nici mama si nici tatal sau nu au fost muzicieni de profesie. I-au inoculat, insa, dragostea pentru muzica. L-au sustinut in studiul intrumentelor. Mama sa a fost specialist in proiectare aviatica la aeroportul Baneasa, iar tatal a fost inginer electronist. Radu are o sora mai mare care a studiat pianul si care astazi lucreaza la or firma de croitorie si canta intr-un cor bisericesc.VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies