Duminică, de la ora 18:00, al doilea reportaj-anchetă din campania ”Județe la stăpân”, la România, te iubesc!

Duminică, de la ora 18:00, al doilea reportaj-anchetă din campania Județe la stăpân , la România, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, Judete la stapan,
Autor: Redactia
Data publicarii: 20 Septembrie 2019
Data actualizare: 20 Septembrie 2019
Săptămâna aceasta la România, te iubesc! continuă seria de reportaje ”Județe la stăpân”, despre cele mai sărace județe din țară. 

Duminică, de la ora 18:00, Rareș Năstase ajunge în Olt și ne arată realitatea dintr-un județ în care risipa și proiectele de pomană sunt mână-n mână cu nepotismul și clanurile care macină zona, iar oamenii sunt doar o masă de manipulare la alegeri pentru politicienii deja celebri care și-au clădit faima și afacerile pe sărăcia acestora.

Județul Olt are zeci de mii de hectare de suprafețe fertile, ieșire la Dunăre și un important drum european ce leagă vestul României de capitală. Un tărâm cu un potențial uriaș, depășit de interese, lipsa de viziune și investiții din partea celor care conduc de 3 decenii aceste locuri.

”Am filmat în multe locuri din România. Peste tot am găsit interese locale, care produc risipă, dezinteres și frânează dezvoltarea comunităților. Însă niciunde nu am văzut nepotism ca în Olt, bine ramificat, stratificat, osificat, de nu știu cum mai pot funcționa coerent instituțiile de acolo. O baroniadă în toată regula, susținută de multe alte personaje puse în funcții cheie. Unde arunci o piatră, în județ, găsești edili cercetați, condamnați, acuzați. Găsești potențial, dar și afaceri cu dedicație. Și mai găsești prea multe localități sărace în care aleșii reușesc să-și ademenească de 3-4 mandate electoratul cu promisiuni neconcretizate. Slatina, Corabia, Caracal, Balș, Scornicești sunt locuri în care oamenii s-au obișnuit cu mult prea puțin, dar știu bine cum e acaparată puterea. Mulți dintre ei erau mirați că dorim să deranjăm toată încrengătura locală de la Olt”, a spus Rareș Năstase despre ediția România, te iubesc! din această săptămână.

Cum arată de fapt județul Olt, unul dintre cele mai sărace din România, și ce interese uriașe ascund oamenii politici din zonă vedem duminică, de la ora 18:00, în al doilea reportaj-document din seria de ”Județe la stăpân”, la România, te iubesc!

Fiecare ediție România, te iubesc! este disponibilă integral pe protvplus.ro. 

Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies